in

Élet a „Napfény” Oviban

110924napfeny

110924napfenyBizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom. (Zsolt 127, 3)

A gyermekek családunk legféltettebb kincsei, ezért minden szülő számára reményeink szerint nagyon fontos, hogy nyugodt, békés, a fejlődéséhez szükséges légkörben nevelkedhessen.

A „Napfény” Oviban nagy gondot fordítunk az óvodások testi-lelki-szellemi egészségének ápolására, melynek alapját, a rendszeres testedzés- a napi imádság-és a foglalkozások adják.

Kézműves óvoda lévén a gyermekeknek lehetősége nyílik megismerni a természetes anyagok felhasználását, a népi mesterségeket. Ballagó ovisaink például maguk szövik a tarisznyájukat. Minden évben ellátogatunk a Békéscsabai Kézművesházba vagy a szarvasi Szlovák Tájházba, hogy közelebbről is megtapasztalhassák őseink életmódját. Szüleikkel közösen minden évszakban játszóház keretében együtt is munkálkodhatnak.

 

Minden héten szerdán 4 csoportban hitoktatás is zajlik, Laczi Roland Szarvas-Újtemplomi lelkész vezetésével. Óvodásaink rendszeresen szerepelnek a gyülekezeti alkalmakon (tanévnyitó, tanévzáró, ádventi, karácsonyi, anyák napi istentiszteletek).

Ettől a tanévtől pedig az angol hittanórákat kiegészítendő, szakképzett, fiatal, lelkes óvónő vezetésével az óvodai munkarendbe bevezetjük a játékos angol tanítást napi foglalkozásként.

A csoportok korosztályos összetételétől függően minden év őszén kirándulást szervezünk a kisgyermekek számára.

Óvodánkba rendszeresen ellátogatnak különböző társulatok, zenés-táncos színdarabokkal, jelenetekkel gazdagítva az ovisok nevelését.

Természetesen a szülői munkaközösséggel együttműködve a hagyományos Mikulás – napi, karácsonyi és farsangi ünnepkört is közösen megünnepeljük.

Két csoportban 4 óvónő és 2 dajka segítségével igyekszünk mind zökkenőmentesebbé tenni a szülőknek a munkába állást, gyermekeik számára pedig biztosítani a szeretetteljes, vidám légkört.

Kis, családias közösségünkbe nagy szeretettel várjuk a 2,5 életévét betöltött gyermekeket!

“Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. (Lk 18, 16)

Óvodánkba a beiratkozás folyamatos az alábbi elérhetőségeken:

„Napfény” Evangélikus Kézműves Óvoda

5540 Szarvas, Damjanich u. 116.    

Valkovszki Jánosné óvodavezető

Tel.: 66-313-126  Mobil: 20-824-6689

Email: napfeny@szarvasnet.hu

Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség

5540 Szarvas, Szabadság út 70.

Laczi Roland lelkész

Tel: 20-824-4696  Email: laczi.roland@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

110924prima

Szarvasi Prímák

110924office

Barátom a főnököm