in

Elaludt az öreg csősz

111004mustolo

111004mustoloÚgy néz ki, hogy a Szent István Egyetemen szarvasi intézményeibe bekerülő diákok lovaskocsis felvonulással kezdik, és így is fejezik be tanulmányaikat. Az egyetem Gyakorlóóvodája és Gyakorló Általános Iskolája az idén első alkalommal tartotta családi napját Mustoló elnevezéssel. Október első szombatján az iskola udvarán gyülekeztek a szülők és a gyerekek, hogy onnan indulva lovaskocsival körbejárják a fél várost, megálljanak a Rézangyal bisztrónál, a Sparnál és a Vajda Péter Művelődési Központnál, hogy előadják a címben szereplő szüreti darabjukat. Az utolsó előadásra az iskolaudvaron került sor, ahol a szülők már nagyban készítették a madárijesztőket, a bográcsokban pedig az arany, ezüst és bronz fakanál díjért rotyogtak az ételek.

A szervezők kérése az volt a szülőkhöz, hogy hozzanak magukkal szőlőt, amiből mustot préselnek, és jövőre minősítik az abból készült bort.

A Mustolót megelőző pénteken sor- és váltóversenyeket, valamint kispályás labdarúgótornát rendeztek, amire meghívták a városi iskolákat is, amit el is fogadott minden iskola.

Vélemény, hozzászólás?

111004terhes

Elmerült a természetben

111005rakasz

Rákász kékben