in

Rákász kékben

111005rakasz

111005rakaszAlapvetően ez csak a koncert címválasztására igaz, maga az orgonaművész, Rákász Gergely, fehér öltönyben lépett közönsége elé az Evangélikus Ótemplomban. Az “Egy Koncert Kékben” című orgonakoncerten olyan népszerű zeneszerzők műveinek orgonaátiratai csendültek fel, mint Gershwin, Strauss és Ravel.

Rákász Gergely amellett, hogy koncertorgonista, igazi showman is. Bár ez a kettő lehet, hogy együtt kell járjon, mert egy orgonista, akit a hátáról ismernek meg, arcról nem, nem biztos, hogy tömegeket tud vonzani. A mi orgonistánk azonban figyelmet vonzó stílusban ontotta az információkat a zeneművek létrejöttének körülményeiről, érdekességeiről. Lenyűgözve hallgatta most is a közönsége, amikor a Bolerónak, vagy a Kék Duna keringőnek a történetéről mesélt.

Rákász Gergely nem csak hangzással és történetekkel, hanem látvánnyal is készült erre a koncertre. Míg ő egy anyahajó irányításához is elegendő billentyűvel vesződött, addig a felette elhelyezett kivetítőn Papp Norbert festőművész grafikái filmbetétekkel válogatták egymást, teljes összhangban a zenével. Tökéletes produkciót láthattunk ezen a szerda estén, amit csütörtökön délelőtt a diákoknak is előad Rákász Gergely.

Vélemény, hozzászólás?

111004mustolo

Elaludt az öreg csősz

111006cko

Nyílik az anyaklub