in

Megújuló körülmények

111020tarsulas

111020tarsulasPéldaértékű összefogással 5 település 9 intézményét újították fel annak a saját erővel együtt 100 milliót is meghaladó beruházás sorozattal, amihez a pénz oroszlánrészét a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása nyerte meg egy uniós pályázat keretein belül. A pályázatot még 2008-ban nyújtották be, de csak 2010. augusztus 3-án írták alá a támogatási szerződést, amiben az állt, hogy 98.861,872 forint fejlesztési összegben részesülnek az Új Széchenyi Terv forrásából.

Az elmúlt két hét során a Társulat vezetése bemutatta a nagyközönségnek az elkészült beruházásokat. Utolsóként a Bethlen Gábor utca végén levő Idősek Klubja került átadásra. Nem véletlenül, hiszen az elnyert pénz jelentős része erre az épületre fordítódott.

Minden beruházást helyi kivitelezők végeztek. A szarvasi felújításokat a KOMÉP Kft. nyerte el, míg a bútorokat a Szarvas Coop Zrt. bútoráruháza szállíthatta. A Kondoroson, Örménykúton, Csabacsűdön, Békésszentandráson és Szarvason megvalósult beruházások során a Társulás Szociális és Gyermekjóléti Intézményei, ill. a nappali ellátás, valamint a fogyatékkal élők ellátási körülményei javultak számottevően.

Vélemény, hozzászólás?

111020kolbasz

Szlovákos kolbászkirályok

111021jobbik

Rosszkedvünk tele jön