in

Vajdás diákok Spanyolországban

111025vajda

111025vajdaA Tempus Közalapítvány támogatásának köszönhetően újra partnertalálkozón vehetett részt iskolánk, amelyre öt tanuló a 7. J osztályból és két angol szakos tanárnő, Dr. Darida Andrásné és Molnárné Tóth Katalin utazott el  a spanyolországi La Coruna városába szeptember végén.

Az ott töltött öt nap alatt a helyi Colegio Hijas de Jesus katolikus általános iskola vendégei voltak, mialatt a diákok a gyerekek családjainál vendégeskedtek. Az iskolai órákon kívül sport és szabadidős programokon vettek részt és gyakorolhatták angol nyelvtudásukat. Tanáraink pedig a projekt értékelésével és a további feladatok egyeztetésével foglalkoztak, valamint megismerkedtek a helyi tanítási módszerekkel is az iskola tanévnyitója után. A város kulturális nevezetességeinek megismerése mellett meglátogatták a szomszédos Santiago de Compostela városát, amely a híres El Camino zarándokút végállomása és Idősebb Szent Jakab apostol sírhelye, aki Jézus egyik tanítványa volt.

Az utazás a két éven át tartó ’Sport and Us’ Comenius projekt része, amelynek során a projektben dolgozó tanáraink és diákjaink már Franciaországban, Skóciában, Lengyelországban jártak partnertalálkozón, a jövő félévben pedig a tervek szerint Németországba és Olaszországba utazhatunk majd, partnereinket pedig vendégül láthatjuk egy magyar találkozó keretein belül.

Hegedűs Bernadett, angol nyelvtanár, projektfelelős
Vajda Péter Intézmény
2011. október

Vélemény, hozzászólás?

111024benka

Benkás tanulmányi kirándulások

111025evang

Őszi játszóház a Napfényben