in

Zászlót bontott a Gyurcsány-párt

111213gyurcsany

111213gyurcsany50. állomásához érkezett Gyurcsány Ferenc új pártja, a Demokratikus Koalíciónak tagtoborzó körútja. A rendezvényre épp városunkban került sor, ahol Sonkolyné Szekerczés Margit vezetésével száz szimpatizáns várta az exemeszpés politikust, akiről 1989-ben Orbán Viktor is azt mondta egy interjúban, hogy “komolyan kell venni, mert próbára teszi az ember képességeit, az a Gyurcsány nevű ember”. Egyetemista korában többször járt Szarvason, amiről többet nem árult el, mert nem biztos, hogy kiállta volna a nyilvánosság próbáját.

A Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében hatalmas taps fogadta az exminiszterelnököt, aki a fórumon, ill. az azt megelőző sajtóbeszélgetésen nyilvánvalóvá tette, rajta van, hogy az emlékezetes mondat ismét elhagyja Orbán Viktor ajkait. A nézőtéren ülő halántékokat végignézve meg kellett állapítani, hogy nem mind ősz, azaz sikerül megszólítani a fiatalabb generációkat is, amit MSZP-sként nem sikerült.

Új pártjának pozícióját abba az űrbe tette, amiben a karizmatikus vezető nélküli LMP ténfereg, és ha nem változtat jellegtelenségén, akkor hamarosan kitöltheti az űrt a DK, de egyúttal a szocialistáknál is komoly fejtörést okozhat. Az MSZP-nél centralistábbnak, polgáribbnak, nyitottabbnak aposztrofált Demokratikus Koalíciónak Szarvason már 30-40 tagja van. Gyurcsány Ferenc reméli, hogy a jelenlegi roadshow után néhány tíz emberrel többet sikerül a tagok között tudni. A DK-nak országos szinten jelenleg olyan 1700 körüli tagja van, ami hetente 2-300-zal nő.

A színpadon Gyurcsány Ferenc one man showt adott. Kiállt a mikrofon mögé, mondva, hogy nem szereti az asztal mögötti elszigeteltséget, bezártságot, amit egyébként a Jobbik szívesen látna. Egy éve még azt mondta volna, hogy a FIDESZ már megnyerte a 2014-es választásokat is, de a jelenlegi helyzet átírta ezt, és úgy gondolja, lesz keresnivalója a következő választáson, de ehhez szépen lassan kell eljutni, nem szabad hibákat elkövetni, mondta a volt miniszterelnök.

Azt a hibát, hogy nem fektetnek megfelelő hangsúlyt a marketingre, már biztosan nem követik el. Az előtérben “come back Feri!” feliratú pólókat és Gyurcsány-trilógiát árultak az aktivisták.

Ha most valaki feltenné a rejtői kérdést, hogy “kavarja ez itt most a dolgokat, vagy nem kavarja?”, a válasz egyszerű lenne rá. Kavarja.

Vélemény, hozzászólás?

111213katolikus

A nevelés egy lámpagyújtás

111213konyv

Mérsékelt áron értékes ajándék