in

A szalagavatók másik oldala

111215foldesi

A nyilvánosság erejét kihasználva a “felnőttkor alsó határát alig karistoló” diákok szüleinek, nagyszüleinek a figyelmét hívta fel Földesi Zoltán képviselő a csütörtöki testületi ülés után. Képviselőnknél az verte le a biztosítékot, hogy az egyik új szórakozóhely, amit a nevén nevezett – Energy Music Pub – üzemeltetői pénteki és szombati rendezvényüket összemosták az e két napon rendezett iskolai szalagavatókkal, és ahova a frissen avatott diákokat különböző, pl. “1-et fizet 2-t kap” akciókkal csábították. A felháborodásában magából kikelt Földesi képviselő szerint a csábítás olyan jól sikerült, hogy a 299 főre engedélyezett helyre kétszer annyian mentek el, és ahova a mentők és a rendőrség is többször fordultak.

111215foldesi

 

Az ügy már a rendezvény előtt egy héttel felkorbácsolta a kedélyeket a városban. Az iskolák közleményben tiltakoztak a szerintük tisztességtelen üzletpolitika ellen, amiben az intézmények nevét sem átallottak felhasználni az üzleti siker érdekében. A közleményben teljes mértékben elhatárolódtak a fent említett eseményektől.

A testületi ülést megelőző oktatási bizottsági ülésen minden iskola vezetőjének jelenléte mellett arra a megállapításra jutottak, hogy komoly jelzés volt ez számukra, és nem szeretnénk, hogy a precedenst teremtő West Balkán esete megismétlődjön Szarvason. Az ifjúság védelmében meg kellene fontolni az ilyen jellegű szórakozóhelyek engedélyének kiadását, ill. azok kiadása után azokat fokozott hatósági ellenőrzéseknek alávetni.

Vélemény, hozzászólás?

111214paprita

Karácsonyi kölyökbuli

111214uszas

Szarvasi megyebajnokok