in

Adventi készülődés az újtemplomi gyerekekkel

111216evang

111216evangMinden év decemberében kezdődik a legszebb időszak, az ünnepek és a szeretet hónapja. Ilyenkor minden a várakozásról, a szeretetteljes készülődésről szól. Így van ez a Napfény oviban is.

Az ünnepi készülődés a novemberi adventi játszóházzal kezdődött. A karácsonyi hangulatot a mézeskalács finom illata már meghozta, amiből különféle figurákat készíthettek, díszíthettek a lelkes szülők és gyerekek. Adventi gyertyáinkat is betlehemi mézeskalácsház veszi körül. A várakozás megkezdődött.

A gyerekek lázban égve figyelik, hogyan gyújtja meg Roland lelkész bácsi az adventi gyertyákat a hittan foglalkozásokon és érdeklődve hallgatják József és Mária történetét; vajon hogyan érnek majd Betlehembe és hogy kerül a jászolba a kis Jézus?

Természetesen ez idő alatt mindenki megpróbál még jobb, még ügyesebb lenni, hiszen a Mikulás mindent lát! Persze 6-án hozzánk is elhozták őt a rénszarvasok a messzi északról. Hatalmas zsákkal érkezett a gyerekekhez, akik a sok finomsággal teli csomagot szebbnél szebb versekkel és énekekkel köszönték meg.

De játszóházból sosem elég! December 10-én az Újtemplom imatermében gyűltek össze kicsik és nagyok szüleikkel együtt. A gyerekeket játékos feladatokkal szórakoztatta Anikó néni, a kis Jézus születésének történetét szokatlanul érdekes, játékos formában láttál, hallották a gyerekek Roland bácsitól. A versengés után a megérdemelt ropogtatnivalókat fogyasztották, majd az óvó nénikkel karácsonyfadíszeket készítettek. Julika nénivel csipkés papírangyalkát, Margó nénivel csuhéangyalkát, Kati nénivel papírfenyőfát, velem pedig textillel díszített szívecskét.

Minden évben óvodásaink a szeretet és Jézus születésének ünnepe alkalmából meglátogatják a szeretetotthon lakóit. Az időseknek kis ajándékkal, műsorral készülnek a középsős és nagycsoportos gyerkőcök.

Az ünnepi készülődés nálunk sem múlik el tétlenül, de mindezek után már csak egyetlenegy dolgunk maradt, s mindenkinek ez lesz a legnagyobb, legfontosabb feladata: a szívünket kell szeretettel csordultig tele, ünnepi díszbe öltöztetni!

Áldott, békés karácsonyt mindenkinek!

Czakó Beatrix

Vélemény, hozzászólás?

111214virag

Halára van-e ítélve a vágott virág?

111216lang

Kigyúltak a fények…