in

Polgárőrök új családtagja

120109dacia

120109daciaA decemberi testületi ülés előtt került átadásra a Szarvasi Polgárőr Egyesület számára egy új szolgálati gépjármű, amit Szarvas Város Képviselő Testülete szavazott meg még korábban nekik az azt fedező 4260000 forinttal együtt. A Dácia Duster 1.6 4×4 elboldogul minden terepen, de összkerékhajtása kapcsolható, így takarékos is. Fontos ez, mert éves szinten 5-600 ezer forintnyi üzemanyagot használtak el szolgálatuk során még az olcsóbb üzemanyagból is.

Kijárt már ez polgárőreinknek, akikkel éjjel-nappal találkozhattunk az utcán lepattant Opeljükkel, legyen szó rendőri intézkedés segítéséről, rendezvénybiztosításról, vagy éjjeli őrjáratról. Előző gépkocsijuk egy 17 éves használt Astra volt, amibe közel 400 ezer kilométer került az évek során a két gazda kezei alatt. A jármű felújításra 142 ezer forintot költöttek a polgárőrök, mikor megtudták, hogy új autót kapnak, és továbbadták azt használatra a tanyagondnokoknak. A Dacia Duster tulajdonosa a város önkormányzata maradt, de az üzmebentartója a Szarvasi Polgárőr Egyesület lett.

A polgárőrök új családtagját Babák Mihály polgármester adta hivatalosan is át Tusjak Tamásnak a decemberi testületi ülés előtt, majd közösen kérték a lakosságot, hogy akik akár munkájukkal, akár anyagilag tudják támogatni az egyesületet, tegyék meg, legyenek szívesek. A válság a Polgárőrség támogatóit is sújtja sajnos. Ahogy azt Tusjak Tamástól, a Szarvasi Polgárőr Egyesület elnökétől megtudtuk, a támogató gazdálkodó szervezetektől csak az ötödét kapták, mint a korábbi években, sokszor előfordult, hogy a tagok saját pénzen tankolták a járművüket.

Vélemény, hozzászólás?

120107boldog

Mit jelent a boldogság?

121109kozhely

Köz(ös)helyeink