in

Galambok a sportcsarnokban

120110galamb

120110galamb39. alkalommal rendezték meg kiállításukat és börzéjüket a Szarvasi Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület tagjai a hétvégén a Petőfi utcai sportcsarnokban. Az 1905 óta létező egyesület elismertségét jelzi, hogy hívásukra 120 kiállító 723 darab jószágát, galambját, nyulát és egyéb díszbaromfiját hozta el ezen a hétvégén Szarvasra. A kiállítás presztízsét jelzi, hogy még az országos versenyen 73 nyulat állítottak ki, addig itt 120 négylábú kedvenccel büszkélkedtek gazdáik, igaz, ide Románia magyar lakta területéről is jöttek vendégek.

Ahogy azt a rendezők elmondták, sajnos kihalófélben levő hobbi az övék. Nincs utánpótlás, mert a mai fiatalok nem nagyon érdeklődnek a díszállatok iránt. Ezt azért cáfolni látszott az, hogy az egész csarnok tele volt gyerekekkel. Ehhez a rendezők azon zseniális húzása is hozzájárult, hogy rajpályázatot hirdettek, aminek szombaton volt az ünnepélyes eredményhirdetése is. A rajzok elbírálásában és a díjátadásban Korbely István festőművész segédkezett.

A vasárnap a “szakmáé” volt. Az állatok megmérettek a zsűri által, majd az összegzés után polgármesterünk, Babák Mihály, és Földesi Zoltán segítségével a szervezők átadták a díjakat.

A szervezők, Kondacs György, Kriska János, Galáth Mihály és Tisjár György elégedettek lehettek a kétnapos rendezvénnyel, így reméljük, hogy két év múlva ismét ilyen színvonalas kiállítást köszönthetünk majd Szarvason!

Vélemény, hozzászólás?

120111dezso

Akinek a közösség az első

120111kutas

Tanár úr, köszönöm