in

Adventezés Bécsben

120112advent

120112advent2011. december 3-án hajnali fél ötkor 45 diák és 4 tanár indult útnak, hogy egy hangulatos napot töltsünk Bécsben: megtekintsük az osztrák főváros nevezetességeit, és bejárjuk a híres karácsonyi vásárt.

Bécs minden év decemberében rengeteg turistát vonz: dekoratív díszítésekkel, karakteres ízű forralt borral várják a karácsonyt és persze az érdeklődőket. Ilyenkor a város központját különleges atmoszféra lengi be: a Rathausplatzon van maga a vásár, ahol óriási mézeskalácsháztól kezdve hóemberes zsebmelegítőig minden kapható, ami valamily módon a karácsonyhoz köthető. A Rathaus ablakai pedig olyanok, mint az igazi adventi naptár: minden nap december elsejétől Szentestéig kinyitnak egy ablakot, mely valamilyen meglepetést rejt.

A Volksgarten területén karácsonyi játszóház várja azokat a gyerekeket, akik már számolják, mennyit kell aludni a Jézuska érkezéséig.

A Vajda Péter Gimnázium tanulóinak már évek óta lehetősége nyílik arra, hogy Mészáros Tünde tanárnő szervezése keretében Bécsbe látogassanak. A város gyönyörű  épületeinek megtekintése után ki-ki múzeumokat látogathatott, vásárolhatott, vagy csak egyszerűen élvezhette a gyönyörű dekorációkkal kivilágított város látványát.

Az utazás maga is kellemesen telt: karácsonyi zenék hallgatásával és sütemények majszolgatásával hangolódunk az ünnepekre. Még az Adventi időszakról, Bécsről, és annak nevezetességeiről és előadásokat hallgathattunk.

Azt gondolom, ez a nap remek alkalom volt arra, hogy mindenki ünnepi hangulatba kerüljön, és még a karácsonyi bevásárlásra is sort keríthessen.

Harmati Gréti 12. osztályos tanuló

Vélemény, hozzászólás?

120113klenk

Önkéntesen és dalolva

120113zsuzsa

Értékünk a gyermek