in

Tarisznya tele mesével…

120120mese

120120meseKözös programot hirdetett a SZIE Gyakorlóóvodája és Gyakorló Általános Iskolája a Kultúra Napja alkalmából. A programhoz csatlakozott további oktatási intézményekkel, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolával, a Benka Gyula Evangelikus Óvodával és a Szlovák Általános Iskolával együtt színvonalas és nagyszabású kultúra napi projektet valósítottak meg városszerte.

A rendezvény védnöke Dr. Dankó Ervinné Irma néni volt, aki a gyermekirodalmi munkásságával és a főiskola rendkívül szuggesztív nyugalmazott oktatójaként méltón fémjelezte a nap küldetését. A projekt Dr. B. Kiss Attila mesekutató, főiskolai oktató köszöntésével indult útjára a gyermekek számára izgalmas mesetarisznyával.

A mesekövetek a SZIE Gyakorlóintézményben kezdték kulturális “küldetésüket”. A Gyakorlóintézményben interaktív mesejátékkal készültek a jeles napra, aminek egyaránt szereplői lehetek kisebbek és nagyobbak! A mesekövetek érkezése után az ünneplő intézmények bensőséges, saját értékeiket kidomborító meghitt programot szerveztek mesével, verssel, muzsikával. Minden résztvevő intézmény kézzel készített emléklapot kapott.

Az, hogy a város majd minden oktatási intézménye csatlakozott a merész ötlethez, valódi ünneppé tette a napot kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

120119pmh

2012 első olvasatban

120121aszodi

Emlékezés a szakadó esőben