in

Tájékoztató a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről

– A súlyos mozgáskorlátozottak pénzbeli „hétezer forintos” éves támogatása 2013-tól megszűnik, de kérelmet 2012-ben is a jegyzőnél, április 30-ig lehet benyújtani új feltétellel: a kérelmezőnek 2011. július 02. előtt kiállított olyan „hétpontos” szakvéleménnyel rendelkeznie, mely szerint állapota végleges, vagy a következő felülvizsgálat időpontja a kérelem benyújtása utáni időpontot jelöl meg.

– A szerzési és átalakítási támogatás iránti kérelmeket a továbbiakban a Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához: 5600 Békéscsaba József A. u. 2-4. szám alá kell benyújtani. A kérelem benyújtásának határideje 2012. március 31-e.

Erre a támogatásra azok jogosultak, akik mozgásszervi fogyatékosnak minősülő súlyosan fogyatékos személyek, vagy legalább 40%-os mozgásszervi egészségkárosodással rendelkező személyek.

Az igényelhető összeg emelkedett új gépjármű vásárlása esetén 900.000,- Ft, használt autó esetén 600.000,- Ft.

A korábbiakkal ellentétben a szerzési támogatásnál a „hétpontos” háziorvosi igazolások nem használhatóak fel és jövedelemi feltételeknek nem kell megfelelni!

A jogosultság további feltételeit a www.szarvas.hu oldalon lehet megtalálni, illetve felvilágosítás kérhető a polgármesteri hivatal szociális ügyintézőinél személyesen, vagy a 311-122/111-es telefonszámon. Kérelemnyomtatványokat  a közlekedési kedvezményekkel kapcsolatban a szociális csoport biztosítani tudja.

Hatósági, Szociális és Családvédelmi Osztály

Vélemény, hozzászólás?

120123nora

„Mi a f***t képzelsz magadról?”

120124kezi

A magasabb szintnek is megfeleltek