in

Kiállításon a Gobelin Hímző és Kézimunkaszakkör

120124gobelin

Kedves felkérésnek tettünk eleget, amikor Mezőtúri Népi Díszítőművészeti Szakkör meghívását elfogadva részt vettünk és munkáinkkal beneveztünk a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett I. Mezőtúri Százszorszép Hímzőversenyre 2012. január 18-án.

A kiírt pályázat szerint főleg népi hímzésekkel lehetett pályázni, de elfogadtak néhány modern keresztszemes munkát is. Ennek megfelelően vittünk terítőket, futókat, párnákat, illetve elvittük a népviseletes babáinkat, melyek, mint a kiállítás egyik érdekességei és különlegességei szerepeltek.

A beérkezett pályamunkákat szakavatott zsűri bírálta, és nagy örömünkre szolgált, hogy a szakkörünk több hölgytagja is díjazásban részesült.

120124gobelin

Megérdemelten kapott díjat és oklevelet Demcsák Jánosné – gömöri hímzéses és a „tűfokos” boglárkahímzéses futója, Plachi Pálné – kelim hímzéses terítője, Liska Katalin – keresztszemes párnája és futója, Rónyainé Gyurcsik Ildikó – keresztszemes terítője, Molnár Györgyné – keresztszemes futója és párnája, Hudákné Roszik Ildikó – keresztszemes képe.

A további résztvevőknek is oklevéllel és egy kedves kis mezőtúri jellegzetességgel köszönték meg munkáját.

Nagy öröm volt számunkra, hogy részesei lehettünk e szép kiállításnak, mely 2012. március elejéig látogatható a mezőtúri Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Házban.

Bízunk abban, hogy még lesz alkalmunk viszonozni kedves meghívásukat és egy jövőbeni kiállításunkon vendégül, láthatjuk majd a mezőtúri szakkört.  A szakkör a Vajda Péter Művelődési Központban kap helyet, a foglalkozások minden pénteken 17 órától kezdődnek.

Kurucz Jánosné szakkörvezető
Gobelin Hímző és Kézimunkaszakkör

Vélemény, hozzászólás?

120124kezi

A magasabb szintnek is megfeleltek

120125benka

„Kulturális program(s)ok(k)” a Benkában