Connect with us

Közérdekű hírek

Pont krízis van

120201krizis

120201krizisA belügyminiszter felhívására reagálva krízispontot nyitottak a szenvedélybetegeket ápoló központban a Tessedik u. 24 szám alatt. Lázár Zsolt evangélikus lelkész és két munkatársa, Brachna Bernadett és Balázs Sándor tájékoztatta a sajtót a nyitásról, egyúttal kérte a médiát, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák a lakosságot erről.

Hideg van és hideg lesz. 25 éve nem látott időjárás várható a hétvégén, ami -20 fokos faggyal és az időjósok szerint akár 30 centis hóval is járhat. Ilyen esetben széleskörű társadalmi összefogásra van szükség, hogy a magukról gondoskodni nem tudó embertársainknak segítsünk átvészelni ezt a kritikus időszakot, mondta Lázár Zsolt a sajtótájékoztatón. Az, hogy ki a hajléktalan részletkérdés. Számukra annak minősül az is, aki nem tudja fűteni a házát és fagypont körüli hőmérsékleten kénytelen élni. A krízispont nekik is segítséget nyújt, menedéket ad, ahol tudnak főzni, tisztálkodni, melegedni és melegben aludni.

Már akadtak támogatóik is. A Korona Gyorsétterem felajánlotta, hogy azt az ételmennyiséget, amit nem tudtak eladni, a krízisponton rekedtek javára átadják, de ha e kevés lenne, Lázár Zsolt és munkatársai zsíroskenyérrel és meleg teával készülnek, hogy senki se maradjon étlen, szomjan.

Balázs Sándor kéri a szarvasi lakosok segítségét azon emberek felderítésében, akiknek szükségük lehet erre a teljesen ingyenes szolgáltatásra, különös figyelmet fordítanak azokra, akiket eddig a büszkeségük nem engedett segítségért folyamodni.

Étel és ruhaadományokat is elfogadnak a rászorulók javára. A krízispont költségeinek egyébként teljes egészét az evangélikus egyház állja.

Ebben a pillanatban nyolc ágyat tudnak biztosítani a hajléktalanok éjjeli elszállásolására, de a katasztrófavédelemtől további fekhelyeket várnak, amikkel együtt kb. 15 hálóhelyből gazdálkodhatnak.

A 66/216-006-os telefonszámon várják a lakosok bejelentését a tudomásukra jutott rászorulókról, ill. ugyanezen a telefonszámon önkéntesek jelentkezését is örömmel fogadják. Terveik ugyanis egy hókommandó felállítását, ami elsősorban az idősek, tanyán élő idősek számára nyújtana segítséget mindennapi életvitelük fenntartásában. Várják azok jelentkezését, akik hajlandók segíteni rászorult embertársaikon.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Friss

Connect