in

Együttműködésre vagyunk ítélve

120204mszp

120204mszpTisztújítás volt a közelmúltban az Magyar Szocialista Párt helyi szervezeténél. Pályázni kellett, amiben a jelölt vázolta terveit. Nagy meglepetés nem született. Az elnök továbbra is Földesi Zoltán, alelnökök pedig Králikné Molnár Anna és Kepenyes János lettek. Fiatalítani tudtak az elnökségen is, aminek 10 tagja közé egy 18 évest is választottak.

Forr a levegő Magyarország körül, tért a napi nagypolitikára Földesi Zoltán. Amellett, hogy összerúgtuk a port majd mindenkivel, aki segíthetne stabilizálni az ország helyzetét, belül is nőnek a feszültségek. Ahelyett, hogy az elrugaszkodás éve lenne, a valóságtól való elrugaszkodás és az elszegényedés éve lesz 2012.

Ha nem sikerül megegyezni az IMF-fel és az Unióval, akkor államcsőd várható. Le kell vonni a konzekvenciákat és változtatni a gazdaságpolitikán.

Az egészségügy és az oktatás is tarthatatlan állapotban van. A tankötelezettség határának 16 évre való levitele miatt az oktatás ontani fogja a szakképzetlen munkaerőt, akkor amikor szakmával sem lehet munkát találni. A felsőoktatás a jómódúak privilégiuma lesz, mert az államilag finanszírozott létszámot drasztikusan lecsökkentették.

A jelenlegi kormány lebontja a demokráciát, bebetonozza magát a hatalomba. A pozíciókat pártkatonák, sógorok, komák, jóbarátok és azok feleségei kapják. Ebben a helyzetben a társadalom nem fogja ezt sokáig tűrni.

Helyi szinten szerencsére nincs ilyen baj, de nem irigyli Babák Mihály polgármestert, akit a pártfegyelem kötelez arra, hogy megszavazzon olyan törvényeket, mint pl. az iskolák állami kézbe adását, és ami ellen helyben meg megtesznek mindent.

Legalább hárommilliárdnyi fejlesztést terveznek az idénre is. Ha semmi sem jön közbe, megújul a szennyvíztelepünk, a városközpontunk és a Fő terünk is. Ezt kockáztatja az, aki EU-ellenes jelszavakat skandál, uniós zászlót éget, üzente a másik nagy ellenzéki pártnak a szarvasi MSZP régi-új elnöke. Együttműködésre vagyunk ítélve, fejezte be sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

120203sakk

Sakksikerek a diákolimpián

120204panorama

Téli panoráma