in

Szarvason készül a világbajnok

120207dome

120207domeA Liget Hotel vendégeként töltött négy napot Szarvason további 7 válogatott karateversenyzővel Szegedi Döme, a sportág világbajnoka. A BVSC Fighter utazó kerettagjai városunkban végzik el az utolsó simításokat a soron következő azerbajdzsáni Európa-bajnokságra, ahol Szegedi kategóriája esélyeseként indul. A véghajrában kérdeztük a sportolót legutóbbi sikeréről, a felkészülésről és céljairól.

-Hogy sikerült a dobogó tetejéig eljutni Malajziában?
Évek óta sikerül kiharcolnom, hogy a súlycsoportomban én képviseljem hazánkat, de az érem egy darabig váratott magára. Két éve a marokkói világbajnokságon az 5. hely jutott, ami ugyan jó eredmény, de hittem, hogy többre is képes vagyok. Még keményebb munkát folytattam, pontosan tudtam mit akarok, és azt is, hogy ha hiszek benne el tudom érni. Ennek eredményeképpen tavaly Izmirben a kadettek között Európa-bajnok címet szereztem. Ezt követte egy korosztályváltás, a juniorok között ugyan jól ment már az első évben is, de a körülmények sajnos annyira nem kedveztek, és bár a bronzmérkőzésig eljutottam, az éremről megint lecsúsztam. A vb-re azonban minden összeállt: egyesületem, a BVSC-Fighter Zugló edzője, és Ruzsinszki György, a válogatott edzője mindent szakmai segítséget megadott ahhoz, hogy eredményesen szerepeljek, én pedig követtem az edzői utasításokat, és igyekeztem a lehető legjobban tenni a dolgomat. Minden a helyén volt szerencsére, én magam is jó formában voltam, a taktikákat is helyesen választottuk meg, amit végül aranyéremmel jutalmaztak.

-Mivel töltötted a vb után az időt?
Először az iskola került előtérbe, igyekeztem behozni a kihagyott órák tananyagát, majd decemberben a téli szünet idején jutott egy kis időm a pihenésre is. Január elejétől megkezdtem az Eb felkészülést, először óvatosan, ugyanis egy térdsérüléssel bajlódtam, így nem is versenyeztem januárban. Szerencsére mostmár minden rendben és teljes gőzzel tudok edzeni.

– Hogy érzed magad Szarvason?
Nem először vagyok itt, a csapatunk többször edzőtáborozott már Szarvason. Itt jó lehetőség van arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapi problémákból, nyugalomban csak arra figyeljünk, hogy a legjobban menjen az edzésmunka. A Liget Hotelben az edzések között lehetőségünk van maximálisan feltöltődni. Egyetlen problémám az étkezésnél van, nehéz megállnom, hogy ne kóstoljak meg mindent a finomságokból, de sajnos még le kell adnom 1 kilógrammot a versenyig, és már nem nagyon van miből, így diétáznom kell. A hóesés is jókor jött segített, itt most gyönyörű minden, pont olyan békés és nyugodt a környezet, amilyenre most szükségem van.

– Milyen reményekkel vágsz neki az Eb-nek?
Természetesen szeretném megnyerni. Tudom azt, hogy mindenki ezért jön, így alázattal megyek neki a mérkőzéseknek, de bízva magamban, és tudva azt, hogy képes vagyok rá mindent megteszek a győzelemért.

Sok sikert kívánunk a szerepléshez!

Vélemény, hozzászólás?

120207tel

Képtelen tél

120209macko

Mackóinvázió