in

15 hibátlan dolgozat az országos gépíróversenyen

120220gepiro

A Vajda Péter Intézmény 27 tanulója indult azon az országos versenyen, amelyet a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rendezett 2011 novemberében. Az informatika és az ügyvitel szakmacsoportban tanuló diákjaink gépírásból és szövegszerkesztésből mérték össze tudásukat 40 középiskola csaknem 500 diákjával.

A gépírásversenyt interneten, egy speciális online program alkalmazásával írták meg a versenyzők. A feladat összefüggő szöveg másolása volt, korcsoporttól függően 10, illetve 15 percen át. A bruttó leütésszámból hibánként 100 leütést vontak le, az így kapott nettó leütésszám adta a végeredményt. Valamennyi versenyzőnk sikeres munkát készített, ami azt jelenti, hogy a megadott hibahatáron belül dolgoztak. Sőt! 15 diák teljesen hibátlan dolgozatot készített, amit a rendezők hibátlansági éremmel jutalmaztak.

120220gepiro

Az érmek boldog tulajdonosai a következő diákok: Kohut Patrik, Babák Armand, Körösfalvi Dávid, Szabó Gábor 10. C, Botos Veronika, Brlás Fanni, Csatai Edit, Mravik Zsuzsanna, Hraskó Vivien, Merza Cintia 10. D. Darida Dorina, Gellai Andrea 11. C, Brlás Georgina 12. D, Nádudvari Nikolett 1/13. C, Gergely Csilla 2/14. C.

Kiemelkedő teljesítményt ért el Körösfalvi Dávid, aki 40 versenyző között az országos 5. helyezést érte el hibátlan munkájával.

Az ügyviteli szakterület másik jelentős seregszemléje a szövegszerkesztési verseny. A tanulók egy szöveg nyomtatott, korrektúrajelekkel ellátott változatát, valamint a digitális nyersanyagot kapják meg. A feladat az, hogy 10 perc alatt a lehető legtöbb korrektúrát végezzék el – lehetőleg hibátlanul. Az értékelésben minden megoldott korrektúráért 100 pont jár, míg az eltérésekért hibánként 250 pontot levonnak. Kilenc diákunk mérte össze erejét az ország legjobbjaival. A hagyományoknak megfelelően valamennyien az élmezőnyben végeztek. Brlás Georgina 12. D osztályos diákunk megnyerte az országos versenyt, társai szorosan mögötte sorakoztak fel: Tóth Veronika 4., Gergely Csilla és Szuhaj Kitti 5., Bertók Bernadett és Zelenák Dóra 6., Rimavecz Enikő 7., Farkas Kitti 8., Nádudvari Nikolett 9. helyezést ért el.

A diákokat a fenti eredmények elérésében Hajdu Lászlóné, Harmati Ágnes, Harmati Annamária és Tóthné Jansik Erzsébet szaktanárok segítették.

Bízunk benne, hogy a 2012. év versenyein is hasonló eredményeket érnek el a Vajda Péter Intézmény diákjai.

Vélemény, hozzászólás?

120219szklenar

Amerikából jöttem

120220kutyasors

Állatok