in

Mi történt Mohács után?

120301tori

120301toriÖtödik alkalommal rendezték meg a Vajda Péter Intézmény gimnáziumába és szakközépiskolájába járó diákok részére a Magyarország története elnevezésű versenyt. Az idén az 1526-1703-as időszak eseményei kerültek terítékre igen változatos formában. A versenyt Pécsváradi Antal ötlete alapján rendezik meg évről-évre, amire már harmadik éve a dévai Téglás Gábor Iskolacsoport középiskolás diákjai is meghívást kaptak.

Ajándékról a Rákóczi Szövetség Szarvasi Ifjúsági Csoportja és a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány gondoskodott, de ahogy azt Tóthné Lipták Erzsébet köszöntőjében elmondta, az igazi jutalom az lesz, mikor a történelem érettségin kihúzzák ezt a tételt, és tudják.

A verseny végén az első helyre a 12. J osztály csapata, Bobvos Richárd, Harmati Gréta, Megyik Anna, Szijártó Szilvia, Tóth Füzike, futott be. Felkészítő tanáruk Molnárné Tóth Katalin volt. Második helyezett a Varsányi Gyula által felkészített 12. A osztály csapata, Barcsik Kristóf, Boldizsár Adrienn, Budai Angéla, Frcska Bence, Petrás László, lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a dévai vendégek, Balázs Orsolya, Balázs Ildikó, Kadács Róbert, Kádár Noémi, Tolnai Tibor állhattak fel. Felkészítő tanáruk Szikszai Zoltán volt.

Vélemény, hozzászólás?

120229curie

Területi Curie versenyen voltunk

120302munka

Munkahelyteremtő kedvcsináló