Connect with us

Közérdekű hírek

Elindultam szép hazámba

120325esku

120325eskuNagyböjt ötödik hétvégéjén, feketevasárnap napján igazi ünnep volt a Szent Klára Római Katolikus templomban, ahol ismét tizenhárommal nőtt a magyar állampolgárok száma. A házigazda, Seidl Ambrus római katolikus plébános szentmisével kezdte a délelőttöt, ami később a honosítási ünnepséggel folytatódott.

Három határon túli településről tizenhárman tették le állampolgársági esküjüket ezen a jeles napon. A vajdasági Adáról öten, az Arad megyei Pankotáról négyen, és a sok szarvasi szívének oly kedves Hargita megyei Szentegyházáról Burus Mária Ella polgármester és családja érkezett, hogy elmondja az eskü szövegét és átvegye az állampolgárságot igazoló okmányokat. A megható eseményen a mosolygós Seidl Ambrus üdvözletével kezdődött, akinek örömére az adott okot, hogy másodpercekkel előtte Babák Mihály polgármester átadta neki azt a határozatot, amiben tájékoztatja arról, hogy a Testület 2,5 millió forinttal járul hozzá a toronysüveg elkészítéséhez.

A ceremónián Babák Mihály polgármesternek dr. Bankóné Ordovics Katalin segített az eskü szövegének kivételében, ill. a dokumentumok aláírásánál. Rövid beszédében Szarvas első embere kijelentette, hogy Szarvas az összetartozás városa volt és lesz. Az ünnep fényét vajdás diákok ünnepi szolgálata emelte. Grivalszki Péter saját gitárkísérete mellett Wass Albert A gyökér megmaradt című versét mondta el, majd Balla Lili az Elindultam szép hazámból című népdalt énekelte el. Az újdonsült állampolgárok az esemény után a templom előtt fogadták a szarvasiak gratulációit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect