Connect with us

Subscribe

Sport

Márciusi taekwon-dós érmek

120326lambee

120326lambeeHa tavasz, akkor beindul a versenyszezon a küzdősportok világában is. A szarvasi taekwon-dós utánpótlás egy hét alatt 3 versenyen is részt vett, az elvárt és megszokott teljesítményt produkálva.

Március 3-án a Szarvasi Fight Club Bajára látogatott egy Oriental Küzdősport bajnokságra, ahol üdvöskénk, a 11 éves Mácsár Dorina először indult ringes thai-box szabályrendszerben. Az új kesztyű szerencsét hozott Dorinának, hiszen a rendkívül támadó szellemiségű ellenfelét nagy fölénnyel, okosan, taktikusan zúzta porrá, így megérdemelten került a nyakába az aranyérem.

Március 4-én Bohus Ákos, ifjú taekwon-do tanítvány családja és edzője társaságában a füzesgyarmati megyei kick-box diákolimpiára látogatott el, na nem nézőként, hanem azért, hogy részt vegyen élete harmadik versenyén. Ákos az első meccsét 2 menetben magabiztosan nyerte, majd a döntőben szintén 2 menetben kis oroszlánként küzdve, igen szoros küzdelemben maradt alul, de ezzel kiérdemelte az ezüstérmet.

Március 10-én Mácsár Dorina ismét bebizonyíthatta, hogy nem véletlenül tartanak tőle az ellenfelei. Dorina a Békéscsabai Lakótelepi SE 30. születésnapjának a tiszteletére rendezett Országos Kick-box Diákolimpán a kadett 1. korcsoportban a -42 kg-osok mezőnyében először a Zoltek SE versenyzőjét félgőzzel, de nagyon látványos technikákkal győzte le. Majd a döntőben a már jól ismert ellenfele, a füzesgyarmati Fábián Rita várt rá, aki az elmúlt 1-2 évben különösen sokat fejlődött, de Dorina küzdőstílusára nem talált ellenszert. Dorina a páston jól mozogva, jó ütemérzékkel támadott, vagy éppen kontrázott, megvillantotta a magas szintű taekwon-do lábtecnikát is, így a bírákban sem hagyott kétséget afelől, hogy csak ő állhat a dobogó legmagasabb fokára.

Összességében egy hét alatt 2 arany és 1 ezüst a termés, melyhez gratulálunk.

Legközelebb március 31-én szurkolhatunk Dorináért, aki az ITF taekwondo országos diákolimpián indul, és legjobb reményeink szerint egy újabb aranyéremmel tér haza.

Pálinkás László

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2012. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!