in

Babák Mihály megkövetése

120330monoszkop

120330monoszkopAbba a hibába esett a newjság, ami ellen mindig is tiltakozott. A vélemény szabadságának kulturált módon történő kifejezése átmenetileg szünetelt egy korábbi cikkünkben, a “Gimi az Isten háta mögött” címűben, amiben polgármesterünket, Babák Mihályt nem mint közfeladatot ellátó személyt vettük górcső alá, vagy munkáját bíráltuk, hanem személyében sértettük meg. Ezúton kérjük elnézését.

Ezután is szeretnénk elmenni véleményünkkel addig a határig, amíg nem sértünk vele senkit, és reméljük, ettől az esettől eltekintve eddig sikerült ezt betartanunk, bár komoly dilemmát okoz az eset a newjság jövőjét, átalakulását, esetleg megszűnését illetően.

Jelen, bocsánatkérésnek szánt írás nem polgármesterünk kérésére készült, hanem azért, mert a sok reakció hatására újra elolvasásra került a cikk, és beláttuk, hogy nem jogosít fel erre a hangvételre még az sem, ha esetleg exvajdásként érzékenyebben érint a téma, mint egyébként érintene.

Babák Mihály egyébként nem a személyét ért sértést kifogásolta, hanem azt, hogy az írás nem tartalmaz mindent tényt, ami az olvasók félretájékoztatáshoz vezet, és ami már kárt okoz a városnak, ezért levételre került.

Vélemény, hozzászólás?

120329kereszt

Mindenkinek megvan a maga keresztje

120331nora

Mindennek a maga helye…