in

A végére maradt jócskán izgalom

120331kezi

120331keziBravúros hazai győzelmet aratott a szarvasi női kézilabda-csapat az NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában. Az ellenfél a dobogós helyekért harcoló Kistelek volt az Alkotmány utcai sportcsarnokban.

A fura kezdési idő miatt a szokottnál valamivel kevesebben gyűltek össze a lelátókon. A találkozó előtt Kovács Hajnalkát búcsúztatták el a szarvasi lányok, aki felhagyott a játékkal. Az első találat a vendégek nevéhez fűződött, amire válaszul négy gól érkezett hazai részről. A tehetséges, 16-18 éves fiatalokból álló kistelkiek azonban igazolták, hogy nem véletlenül foglalnak el lényegesen előkelőbb pozíciót a tabellán, hiszen Áron Andrea vezérletével hamarjában egalizálták az eredményt (4–4). A folytatásában két alkalommal is megugrottak két góllal a hazaiak, de a vendégek rendre ledolgozták hátrányukat. A játékrész végéhez közeledve Molnár Kinga és Kovács Fanni eredményességével 15–10-re elhúztak a mieink, az utolsó két perc figyelmetlensége miatt mégis nyílt maradt a meccs.

Szünet után elsöprő lendülettel kezdett Száva Flórián együttese, amely már hattal is vezetett, amikor a félidő derekán időt kértek a vendégek. Ezt követően összeszedettebb lett a csongrádiak játéka, de Kasik Gabriella parádés védéseinek köszönhetően négy gólon belül nem tudtak kerülni. Az megnyugtató előny miatt nem gondolhatták a nézők, milyen izgalmakban lesz részük a hajrában. Az 56. perctől komoly tanácstalanság lett úrrá a szarvasiak játékán, amit gólokkal büntettek a kistelekiek. Az utolsó pillanatokban akár egyenlíthettek is volna, ha a kapura törő „örökös bajkeverő”, Áron Andrea egy lépéssel korábban szánja el magát lövésre. A plusz egy lépés miatt azonban már a rendes játékidő leteltét követően pihent meg a labda a kapuban, a gólt pedig érvénytelenítették, így a hazaiak értékes pontokhoz jutottak… Hozzátesszük, hogy az összteljesítményük alapján nem is érdemtelenül!

Száva Flórián: – Bár a végeredmény nem feltétlenül ezt tükrözi, de a mérkőzést remek védekezéssel végig kézben tartottuk, és csak a végére lett szoros az eredmény.

Szarvasi NKK–Kisteleki KK 23–22 (15–12)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 160 néző. V.: Hovány, Turák. Szarvas: KASIK – KOVÁCS F. 4, Zelei 5, MOLNÁR 8, Hajdu 2, Janis 2, Fulajtár. Csere: Labát, Juhos (kapusok), Ábrahám, Blaskó 2, Csery, Farkas E., Precskó. Edző: Almási László, Száva Flórián. A Kistelek legjobb góldobói: Áron 12, Jeremiás 5.

Juniorok: Szarvas–Kistelek 16–35.

Vélemény, hozzászólás?

120331nora

Mindennek a maga helye…

120331vege

Newjságon innen, newjságon túl