Connect with us

Blog

A testnek és a léleknek

120407epl

120407eplTalán a húsvét az egyik olyan ünnepünk, amely egyszerre szól a lelki felmagasztosulásról és a testi megelégedésről. Valószínűleg azért érzem így, mert a tavasz kellős közepére esik ez a szép ünnep. Éppen ezért egy olyan könyvet választottam most, amely egyszerre profán és vallásos, egyszerre szól a test és a lélek gyönyöreiről és örömeiről. A fájdalmakról már nem is beszélve.

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

Amikor befejeztem ezt a könyvet olyan reveláció vett erőt rajta, hogy azt éreztem: a szívem felrobban a benne összegyűlt szeretettől. Csak feküdtem az ágyamban és folytak a könnyeim és arra gondoltam mennyi jó és szerető szívű ember él körülöttem. Boldog voltam. Olyan húsba maróan boldog. Eszelős élmény volt. Tetszett a könyv tagolása, és bár elsőre kissé erőltetettnek és vontatottnak éreztem a történetet, a végére megértettem, hogy szükség van erre a lassabb felvezetésre, mert így értjük meg igazán a lényeget. A filmet még nem láttam, de kissé tartok tőle, hogy valamit elvesz abból az élményből, amit a könyv adott nekem.

Kinek ajánlom? Mindazoknak, akik nyitottak az új dolgokra és nem félnek szembenézni a kihívásokkal. Azoknak, akik már kerültek padlóra és sikerült feltápászkodniuk onnan. Mindazoknak, akik keresik Istent, de nagyon is tudatában vannak annak, hogy egyáltalán nem szentek. Sőt, szeretik a test örömeit és nem vetik meg a test boldogságát.

Én ilyen vagyok, és te?

Nóra

{jomcomment}

Don't Miss:

Vad

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect