in

Heten a DARTS Openen

120415darts

2012. április 13-án lezajlott a Famous Grouse DARTS Open a Galéria Grill Étteremben. Sajnálatos módon csak hét versenyző nevezett, de az est színvonalát két hölgy játékos is emelte. A játéknem büntetős cricket volt, amiben nem elég hamarabb kidobni a szektorokat, még kevesebb büntető pont is kell a győzelemhez. A játékot vigasz ágas rendszerben bonyolították le, ami azt jelenti ha valaki kétszer kikapott az ki is esett.

120415darts

Magyari László 3.hely Szerb Milán 1.hely Szrnka Mihály 2.hely

A sorsolásnak köszönhetően hölgyek hamar a dobóvonalhoz álltak, hogy megküzdjenek a továbbjutásért. Mivel mind a ketten nyertek egy-egy leget ezért döntő játszma következet. Deák Margó javára fordítva a büntető pontokat ezzel roppant mód kiélezve a játékot Podani Anikóval szemben. A végén már csak egy-egy szimpla bull kellett mindkettejüknek a győzelemhez amit Anikó hamarabb abszolvált. A következő mérkőzésen Szrnka Mihály lehengerlő játékkal hozta az első leget Batta Pállal szemben, majd Pali összeszedte magát és egyenlített, így itt is döntő leg következett, ami szoros küzdelemmel Mihály győzelmével zárult. A további meccseken az esélyesebbek jutottak tovább. Batta Pál – Deák Margó 2:0, Szrnka Mihály – Podani Anikó 2:0, Magyari László – Galát Krisztián 2:0, Magyari László – Szerb Milán 1:2.

A vigaszágon folytatódtak tovább a meccsek Krisztián és Anikó csapott össze, melynek következtében kiesett a második hölgy játékosunk is. Pali és Laci összecsapásából  egy picivel mindig jobb játékkal Laci jutott tovább, így Krisztián és Laci újból összecsaphattak. Krisztián sokkal jobb játékot mutatott mint az előző csatájukban , de még ez is kevésnek bizonyult Lacival szemben, így Laci jutott tovább és várhatta az egyenes ági Szrnka – Szerb meccs vesztesét. Milán nagyon hamar sok büntetőpontot irt Mihálynak amit nem sikerült a leg végéig ledolgoznia, ezért a második legben fordult a kocka és Mihály diktálta a tempót amit Milán nem tudott tartani, az állás 1-1. A döntő legben ismét Milán kezdte jobban a leget amit tartani is tudott a végéig, így 2-1 lett a javára. Ezzel Mihály lekerült a vigaszágra Lacihoz. Mihály összeszedte magát és végig Laci előtt járva magabiztos játékkal (2-0) nyerte a meccset, ezzel visszakerülve a döntőbe.

A szabályok értelmében mivel Milán egyenes ágon veretlenül került a döntőbe Mihálynak kétszer kell két nyert leggel nyerni a győzelemhez. A kezdés jogát Milán nyerte így lépés előnybe jutott amit a leg végéig el sem eresztett. Mihály a szépen kezdett de Milán mindig egy picivel előtte járt. A fiúk annyira koncentráltak egymás játékára, hogy nem vették észre, hogy egy szektort kihagytak mind a ketten, de szerencsére Laci az „író” még időben szólt nekik, amit egyből ki is dobtak mind a ketten, de ez már nem változtatott a végeredményen Szerb Milán – Szrnka Mihály 2:0.

Végeredmény:
1. Szerb Milán
2. Szrnka Mihály
3. Magyari László
4. Galát Krisztián
5. Podani Anikó
5. Batta Pál
6. Deák Margó

Vélemény, hozzászólás?

120415szakkepzo

Diáknap a Szakképző Iskolában

120416fold

A Föld napja a miniszterrel