Connect with us

Közérdekű közlemények

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezeti átalakulása

Magyarországon a katasztrófavédelmi jogszabályok változásait követően létrejött az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, amely meghatározott ügyekben hatóságként jár el, ellátja a jogszabályokban részére meghatározott feladatokat, irányítja a katasztrófavédelmi kirendeltségeket és a hivatásos tűzoltóságokat, továbbá ellátja az önkormányzati tűzoltóságok felügyeletét, ellenőrzi az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységét.

Békés megyében három katasztrófavédelmi kirendeltség jelenti az elsőfokú hatóságot, a másodfokút pedig a megyei igazgatóság. A Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Kovács Krisztián tűzoltó alezredes úr, irányítása alá kettő Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tartozik. A szeghalmi tűzoltók vezetője Túri János tűzoltó őrnagy úr, Szarvason pedig Bíró Zoltán tűzoltó alezredes úr látja el a parancsnoki teendőket.

A Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség egységeit 192 alkalommal riasztották 2012. első negyedévében. A beavatkozások, tűzoltás, műszaki mentés, polgári védelmi feladatok, intézkedések és hatósági tevékenységek elsődleges célja továbbra is a lakosság védelme és a biztonság növelése, melyet kifejez a katasztrófavédelmi szervezet jelmondata: „Magyarország szolgálatában a biztonságért”.

Békéscsaba, 2012. április 17.

Tímár Tamás
tűzoltó százados
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Mindennapi hőseink, kik életüket, testi épségüket is kockáztatják értünk!

Hírek

Kérdőjelek a tűzoltó-laktanya építése körül

Hírek

Hirdetés

Archívum

2012. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect