in

Szezonnyitó Benkó-koncert

120430benko

120430benkoFeledhetetlen koncertet adott vasárnap a Benkó Dixieland Band a Víziszínpadon. Mint kiderült, Szarvas új büszkeségét egy jó programmal akár helyiekkel is meg lehet tölteni.

Régebben alakultak, mint a Rolling Stones. 55 éves zenei pályafutásuk alatt több mint 10000 koncertet adtak, nyolcvannál is több nagylemez készítettek.  Elismertségük itthon és a nagyvilágban megkérdőjelezhetetlen. Népszerűségi indexük a csillagos ég, de minimum a Hold magasságában. Rajongói táboruk, akikkel aktívan tartják a kapcsolatot, meghaladja a 40 ezer főt. Választást lehet nyerni ennyi rajongóval. Talán nincs is ehhez fogható világszerte. Csak szomorú aktualitásként, egy magyart kiragadva a hírességek közül, akikkel együtt dolgoztak: Joe Murányi, aki Louis Armstrong egyetlen fehér klarinétosa volt, és aki éppen a napokban hunyt el.

Dr. Benkó Sándor páratlan zenei karriert futott be zenekarával, amit nagyon hosszú ideje a csúcson tud tartani. A csúcson jött el városunkba, amiért a szarvasiak nagyon hálásak voltak neki. Polgármesterünkkel, Babák Mihállyal megegyeztek, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.

Vélemény, hozzászólás?

110509retromajalis

Kenyeret és cirkuszt

120502zenekar

Így kezdődik egy ünnep