in

Popfesztivál Szarvason

120512pop

120512popAz utóbbi évek egyik legjobb színházát láthattuk csütörtök este, amikor a Vajda Péter Intézmény diákjai a Déry Tibor, Pós Sándor, Presser Gábor és Adamis Anna nevével fémjelzett Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalből adtak elő részleteket. Az előadás a Gallicoop Zrt. alapította Szarvas Város Egészségügyéért Alapítvány, a Szarvasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Cervinus Teátrum támogatásában kerülhetett a színpadra. A szarvasi középiskolások Csáki Csilla rendezésében, Kovács Kriszta koreográfiája mellett léphettek a deszkákra, ehhez a díszleteket és a jelmezeket Martini Yvette álmodta meg.

A műsor első felében Földesi Zoltán, a szarvasi KEF elnöke, mutatta be röviden az egyesületet és szólt produkció létrejöttéről, majd a diákok következtek. Felcsendültek a jól ismert dalok -Valaki mondja meg, Ringasd el magad-, miközben a lányok a színpadon a hippi korszakra jellemző színes ruhákban szívták a hasist. A színek kavalkádjából egyedül Eszter fehér ruhája, és az őt kereső József öltönye lógott ki. A kábítószermámort egy riporter próbálja zavarni, aki egy gyilkosság körülményeiről kérdezősködik a betépett fesztiválozóktól.

A produkcióra való felkészülést nagyon komolyan vették a szereplők. Némelyik eredeti dal alatt hallatszott, hogy a diákok is éneklik. Talán a következő próba tárgy az lehetne, hogy milyen lenne, ha az eredeti dalokat levennék, hogy hallhassuk, hogy énekelnek a vajdások.

Vélemény, hozzászólás?

120511benka

Országos első helyen a Benka

120512sor

„Unatkozik? Vegyen mosómedvét!”