in

Magyarázat nincs

120607erdos

120607erdosEgy több műfajban is alkotó író, költő volt a vendége a Városi Könyvtárnak szerdán, az Ünnepi Könyvhét alkalmából. Erdős Virágot a kortárs magyar irodalom ismert és elismert szereplőjeként mutatta be az állandó beszélgetőtárs, Szilvássy Orsolya, akiknek a felolvasásban Demeter Olimpia volt a segítségükre.

Elsőként egy olyan vers került felolvasásra, amin maga az írója is elcsodálkozott, ahogy mondta, az egész vers nem ért annyit, amennyit Olimpia belefektetett. “Ez csak egy hülyeség”, jelentette ki, csak valamilyen alkalomra dobta össze. Ehhez képest a közönség jól szórakozott a versen, ami bár hangvételében a modern versek stílusát idézte, de azoknál kötöttebb formában, igazán jól eltalált rímekkel körítve.

Arra a kérdésre, hogy milyen korszakai voltak, vannak, Erdős Virág tanácstalanul nézett körbe, mert igaz, hogy a drámát egyszer s mindenkorra  lezártnak tekinti írásaiban, ettől függetlenül ő nem veszi észre, hogy korszakai lennének, viszont azt megfigyelte, hogy stílusa alkalmazkodik a világ folyásához. Ahogy egyre nehezebb az élet, úgy az ő írásaiból is egyre jobban elfogyott a humor.

Pedig nagy kár lenne, ha nem veszni hagyná őket. Örkény István Jelenség című egypercesére írt novellái nagyon rendben voltak. Magyarázat nincs.

Vélemény, hozzászólás?

120606sakk

Országos 8. a sakkcsapat

120607hatar

HATÁRTANUL! a Duna mentén