in

Köszönet a diákoknak

120612chovan

120612chovanOperettrészlettel kezdődött a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola idei, tegnap rendezett évzárója. A “sej-haj, Rozi” kezdetű dalt az iskola harmonikásai adták elő.

Ahogy azt Brachna Irén, az iskola igazgatónője elmondta, a 2011/12-es tanévet 500 tanulóval kezdték, amiből persze a hónapok során volt lemorzsolódás, de számításai szerint így is 487-en maradtak az évzáróra.

159 képzőművész alkotott a chovános tanárok szárnya alatt az idén. Műveikből a közelmúltban a Tessedik Sámuel Múzeumban nyílt tárlatot épp tegnap bontották le. A Halkutató Intézetétől – ezalatt valószínűleg a Halászati és Öntözési Kutatóintézetet értette a Kovács Karmen Zeneiskola igazgatónője – kezdve rengeteg pályázaton vettek részt a sok műfajban és rendkívül sokféle technikával alkotó kézműves diákok ebben a tanévben. Több olyan tanulójuk van, akik 10-12 éve ennek a tagozatnak is a növendékei. Közülük háromtól, Megyik Anna és Paluska Péter kézműves- és Szín Anett festőnövendéktől, búcsúzott Brachna Irén ezalkalommal.

Az iskola többi növendéke, a 128 néptáncos, a mindössze 20 drámás és a rendkívül népes, 250 fős zenei tagozatos is sok fellépésen van túl. Mindhárom tagozat diákjaival találkozhattak a szarvasiak a Víziszínpad Vers a víz felett előadássorozatában, vagy a Tessedik című darabban.

Brachna Irén végül köszönetet mondott a diákoknak, hogy kitartóan részt vettek az órákon, ill. a szülőknek, akik támogatják és figyelemmel kísérik a gyerekeket, akikkel bizonyára ismét fogunk találkozni a nyár folyamán a Víziszínpadon rendezendő verses előadás sorozaton.

Vélemény, hozzászólás?

120612kik

Kerékpáros Iskola Kupa

120613lelkesz

Az együttmunkálkodás fontosságát hangsúlyozta