in

Élet a deszkákon

120618nyitogala

S120618nyitogalazombaton ismét életre kelt a Víziszínpad. Bár már Benkó Sándorék néhány hete elővették a defibrillátort, igazi élet csak most költözött a deszkákra. A szombati nyitógálán a 2012-es rendkívül gazdag programból kaphattak ízelítőt a színházrajongók füsttel, fényekkel, tűzijátékkal, habbal. Meg kell állapítani, hogy a tavalyi tanulószezon után jól vizsgáztak a látványért felelős színházi szakemberek. Rendkívül színes, kontrasztos előadást láthattunk. Röviden valahogy a következőképpen lehet összefoglalni az előttünk álló bőséges nyári színházi évadot.

Egy biztos, a szezon végén sem Megyünk haza csalódottan. Legalább annyira változatos lesz, mint a Dekameron. Az évad során egy Mizantróp Fodrásznő megpróbál Revansot venni a Mini felbomlása felett érzett csalódottsága miatt az idei zenei programok Esszenciáját jelentő Varázsfuvolás Török Ádámon, aki azzal tér be az üzletébe, hogy olyan szőke sérót szeretne, mint amilyen Liliomfinak van. A Mini frontembere a Padláson keresztül, olyan kalandos körülmények között menekül el a vörös hajbeültetés elől a negyedik emeleti panelben kialakított fodrászüzletből, mint Monte Christo grófja, de végül belenyugszik, hogy egy szállal sem lesz több haja, mint egy Fából faragott királyfinak. Az egészről Michael Moore forgat egy másfél órás anyagot “Sóska, puska, sültkrumpli” címmel, ami műfaját tekintve inkább Kabaré, mint dokumentumfilm.

A musical ellen beoltott férfitársaimnak is ajánlom, hogy a Kabaré című előadásra még most biztosítsanak maguknak helyet, de valahová az első sorokba középre. Megéri igyekezni. Nem csak a hangzás jobb ott.

Az előadásokon kívül is minden nap történni fog valami a víz felett. Pl. napról napra vers fog elhangozni a deszkákon, de július közepén egy komplett művészeti fesztivál is lesz a Cervinus Teátrum szervezésében.

Józsa Mihály, a Jókai Színház színésze, az est levezetője, arra kérte a szarvasiakat, hogy látogassák a színházi előadásokat, amik jegybevételéből tudják finanszírozni az ingyenes előadásokat. Egyébként bérlettel nagyon kedvező árakon tudják látogatni az előadásokat az érdeklődők, a szarvasiak meg még további kedvezményeket kapnak az árból.

Bár a newjság nem médiapartnere a Békés Megyei Jókai Színháznak, igyekszünk minél több víziszínpados eseményről hírt adni, ill. innen letölthetővé tesszük az idei programot.

Vélemény, hozzászólás?

120617jobbik

Kádertemetőket sejt a Jobbik

120618apafej

Apafej