in

Aggódik a Jobbik

120703jobbik

Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke, megyei közgyűlési képviselő, és Gajdos Attila, a Jobbik szarvasi alapszervezetének elnöke, önkormányzati képviselő két témában fejezte ki aggodalmát kedden délután a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár,- és Egészségtudományi Kara előtt tartott sajtótájékoztatón.

120703jobbik

Samu Tamás Gergő a szarvasi felsőoktatás megszűnésétől tart, miután a Kormány 10, egyes források szerint 13 oktatási centrumot hoz létre, de a két karunkat sehogy sem sikerül a szegedibe beilleszteni, ha következetesen be akarják tartani azt, hogy egy centrumon belül csak egy helyen lehet pl. agrárképzést folytatni. Márpedig Orbán Viktor Lázár János kikérésekor Hódmezővásárhelyen az ottani agrárképzés erősítését ígérte. Kíváncsi, hogy melyik politikai lobbi lesz erősebb. Gyanús, hogy ezúttal a mi kutyánk nem fog.

Sajnos ugyanezt vizionálta a Pedagógiai Karral kapcsolatban is, mert a Juhász Gyulával nem fogjuk tudni felvenni a versenyt. Bár még egyik karról sem jelentették ki, hogy megszűnik, mondta Samu Tamás Gergő, de ha megtörténne, mi lenne az itt dolgozókkal, tette fel végül a kérdést?

Gajdos Attila az szarvasiak és a szentandrásiak egészségéért aggódott. Július 1-étől ez a két település egy diktátumszerű döntés értelmében az orosházi kórházhoz tartozik, ami “rossz hírű” jelentette ki a jobbikos politikus. Igaz, Orosháza pár kilométerrel közelebb van, mint Békéscsaba, de sokkal rosszabbul közelíthető meg, pláne télen. A betegbiztonság is Békéscsaba mellett szólna, mert ott van mellette Gyula, ahonnan bizonyos esetekben, pl. koraszülésnél, tudnak segíteni a csabai kollégáknak. Néhány napja röppent fel a hír, hogy megmenekül az orosházi kórház és mi egy megszűnés határán levő kórházhoz fogunk tartozni, fejezte be Gajdos Attila a sajtótájékoztatót.

Vélemény, hozzászólás?

120703_gesztenye

Bocsáss meg!

Közlekedési jelzőtűbla eltulajdonítása