in

Beindult a Szarvasfest

120717koncert

120717koncertAz Anna ligeti Csáky-Benz kastély parkjában, egy igazán a helyhez méltó patinás együttes, a Musica Profana régizene együttes koncertjével nyílt meg az I. Cervinus Művészeti Fesztivál.

Babák Mihály polgármester üdvözölte ezt az új kezdeményezést. Szenes János, a Cervinus Teátrum igazgatója elmondta, hogy direkt erre a helyszínre szervezték a megnyitót, ami korábban megannyi családi koncertnek adhatott otthont a boldog békeidőkben.

A Musica Profana régizene együttes öt tagja korabeli hangszereken adott elő barokk és reneszánsz zenéket. Hatodik tagként “segítségükre” volt a mikrofonokba időnként bele-bele éneklő szél, ami kicsit meg is mozgatta a zenészeket, mikor egy-egy fuvallatával szétszórta kottáikat.

A tíznapos fesztivál alatt Szarvas bővelkedik eseményekben. Harmincnál is több programból válogathatnak az érdeklődők. A fesztivál műsorát képező színházi darabok mellett lesz színész-parlament focimeccs, kiállítások nyílnak, előadásokat tartanak. Erre a 10 napra Szarvas a rendezvények igazi fővárosa lesz.

Ma 16 és 18 órától a Kacor király gyermekszínházi előadás lesz látható az erre az időszakra Fesztivál-udvarrá avanzsált Napra-Forgó alkotóházban felállított színpadon (Szarvas, Napra-Forgó Alkotóház, Vasút u.).

A további programokat megtekinthetik beharangozó rovatunkban, vagy a fesztivál hivatalos honlapján.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

120716loser

Bélyeg

120718molitorisz

1812 és kora Szarvason