in

Virágos lelkű emberek kiállítása

120724virag

120724viragA szarvasi alkotók minden évben megrendezésre kerülő kiállítása előtt hagyományosan megrendezésre kerül egy azonos témájú virágkiállítás is a Tessedik Sámuel Múzeum földszinti termében, ami helyett lassan nagyobbat kellene találni, mert olyan nagy az érdeklődés a virágkötőink munkái iránt, hogy megmozdulni sem lehet.

Az idén hat virágüzlet teamje állította ki találó fantázianevű munkáit. A Jóban-rosszban (Florárium Virágüzlet), a Fásult szívek (Zöldrózsa Virágüzlet), A nő illata (Elit virágszalon), Élet vonal (Margaréta Virágüzlet), Virágok nélkül az ember élete csak fekete és fehér (Boglárka Virágüzlet) és az Egyensúly (Virág Otthon) költemények mind egytől-egyig csodálatosak, kontrasztosak és fantáziadúsak, tele élettel, halállal, lélekkel.

Ahogy azt Mótyán Tibor a megnyitón nagyon jól megfogalmazta, szerencsés az ember és a virág párosítás mint téma, hiszen a születéstől a halálig folyamatosan keresztezik egymás útját. Mótyán Tibor egyébként nagyon komolyan vette a felkérést erre az alkalomra, minden virágüzletet felkeresett és elbeszélgetett velük. Ezen beszélgetések során megerősödött benne, hogy a virágkötő művészek sokkal kifinomultabb lelkületűek az átlagembernél. “Ezek a virágok egy-két nap múlva meghalnak, de a lélek él tovább, mert nem csak a léleknek van virága, hanem a virágnak is van lelke”, mondta befejezésül Mótyán Tibor.

A virágkötő hölgyek hagyományteremtésként létrehoztak egy szimbolikus díjat, természetesen egy csodaszép virágcsokrot, amit évről évre annak ajánlhat az előző díjazott, akit arra érdemesnek tart. Természetesen mindig friss virágköltemény lesz továbbadva. Az ideit a hölgyek egybehangzó szavazata alapján ki más, mint Szuhaj György kapta meg, így ő jogosult kiválasztani a jövőévi díjazottat.

Vélemény, hozzászólás?

Baleset szemtanúit keresi a Rendőrség

120725varos

Tíz híján 300 éve itt