in

Tíz híján 300 éve itt

120725varos

120725varosA Szarvas város újratelepítésének 290. évfordulója előtt tisztelgő rendezvénysorozat Lászik Mihály történelem tanár Szarvas újkori történetének első évszázadáról és dr. Tóth István történész, főmuzeológus

Szarvasiak az alföldi szlovákok kulturális mozgalmában című előadásával kezdődött a Tessedik Sámuel Múzeumban. Hat órakor a Letelepedési Emlékkőnél  koszorúzásra gyültek össze a hálás utódok, ahol Fuzik János, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke és polgármesterünk, Babák Mihály mondott rövid ünnepi beszédet, amit “hajrá Szarvas!” felkiáltással zárt. Az eseményre eljött és az emlékkőn koszorút helyezett el Štefan Daňo, a Szlovák Köztársaság békéscsabai főkonzulja is.

Az Evangélikus Ótemplomban tartott hálaadó istentiszteleten igét hirdetett Lázár Zsolt, a Magyarországi Evangélikus Egyház Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese és emlékezett meg arról a 34 családról, akik erős hittel a szívükben indultak el az ismeretlenbe, jöttek Szarvasra. Utána átadták a Szarvas Város Napja alkalmából, a város Önkormányzata által adományozott kitüntetéseket és díjakat. Az idén, a városi rendezvények szinte állandó szereplője, Iváncsó József vehette át a Közművelődési Díjat, ill. az azzal járó 100 ezer forintot. Pedagógiai Díjat és pénzjutalmat adtak át a Képviselő Testület jelenlevő tagjai Tóth Ferencnének, Darida Károlynénak, Montvajszkiné Bátor Annánakés Szigeti Erikának. A díjat távolléte miatt nem tudta átvenni Babákné Szabó Erzsébet. Korábban a Víziszínpadon a Közművelődési Díjat már átvehette Haáz Sándor is, aki a szentegyházi Gyermekfilharmóniának a vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

120724virag

Virágos lelkű emberek kiállítása

120725corini

Ruzicskay Gyomán Corini Margit Szarvason