in

Maugli a szarvasi dzsungelben

120725maugli

120725maugliIgazi trópusi körülmények között mutatták be a Cervinus Teátrum A dzsungel könyve című zenés táncjátékát. Az ég hihetetlenül szép díszletet adott kölcsön ezen az estén. A délutáni eső után, – ami arra volt jó, hogy az előadás hitelességéhez egy trópusi esőerdő páratartalma beálljon, – félelmetesen mélykék viharfelhők jöttek-mentek az égen, de a mezőgazdászok nagy bánatára, és a nézők nagy örömére, nem itt szabadultak meg terhüktől, nem rontották el a hazai pályán fellépő szarvasi gyerekek és a nézőtéren helyetfoglaló családtagjaik örömét. Mint később kiderült, csak mentek egy kört, hogy aztán hajnaltájt a mezőgazdászokat is megvigasztalhassák. A brit fogadóirodáknál nagy pénzt kaszálhatott volna az, aki azt tippeli, hogy az előadást megússzuk egy csepp eső nélkül.

Maugli történetét két felvonásban Eva Reinthaller koreográfiája mellett láthattuk. A díszlet funkcionális volt, és kiaknázta a hely páratlan természeti szépségét, bevonva az Erzsébet ligetet is a játékba. A tánc alatt folyamatosan ragtime szólt, tökéletes zenei aláfestést adva a vidám történetnek. A jelmezek tökéletesek és nagyon vidámak voltak, csakúgy mint akik beléjük bújtak és teljes átéléssel játszották a szerepüket. A nézők vastapssal köszönték meg az előadást.

Szereplők/Táncosok

Maugli, a gyerek: Oláh Márkó
Maugli, a felnőtt: Magyari László
Balu, a medve: Hankó Tamás
Bagira, a párduc: Kinyik Bálint
Shir Khan, a tigris: ifj. Csasztvan András
Káá, a kígyó: Demeter Vivien
Farkas: Lestyán Rebeka
Farkas anya: Kovács Kriszta
Lány: Kinyik Flóra
valamint elefántok, majmok, farkasok és dögkeselyűk: Ábrahám Vivien, Fazekas Döniz, Gyulai Fanni, Kincsesi Dóra, Kis Hanna, Kondacs Dóra, Kovács Zsanett, Kőfalvi Noémi, Kusjár Zsuzsanna, Lajtos Krisztina, Laluska Szabina, Lestyán Rebeka, Megyeri Mária, Molnár Kiara, Papp Gerda, Monostori Panna, Pillár Bianka, Pusztai Enikő, Szirony Dóra, Tomasovszki Lili, Tóth Ramóna, Urbancsek Nikola, Zajacz Ágnes, Zsibrita-Fecske Fruzsina

Díszlet: Martini Yvette

Jelmez: Theaterverein, Austria

Koreográfiai asszisztens: Kovács Kriszta

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

120725corini

Ruzicskay Gyomán Corini Margit Szarvason

120726haki

A Kínai Halászati Akadémia vezetőinek látogatása a HAKI-ban