in

Jubileumi fogathajtó verseny

120729fogat

120729fogatA Szarvasi Lovas Klub Egyesület szervezésében 15. alkalommal rendeztek amatőr fogathajtó versenyt múlt szombaton az Erzsébet-ligeti sporttelepen. Amikor 1997-ben valami elkezdődött városunkban a lovas hagyományőrzés és a fogathajtás területén, még senki sem gondolhatta, hogy a lelkesedés ilyen sokáig megmarad.

A jubileumi alkalom tiszteletére Babák Mihály polgármester és dr. Melis János jegyző ajánlotta fel a verseny díjait. Ezen a napon talán az égiek is tudták, hogy ünnepi verseny van, hiszen hosszú évek óta először a délutánt és az eredményhirdetést nem mosta el az eső. A versenyre 11 póni és 15 nagy fogat nevezett, 3 gyermek bemutató hajtással mutatkozott be a felnőtt mezőnyben. Mielőtt azonban elkezdődött volna a verseny, a résztvevők a civil felvonulás részeként bemutatkoztak a városban is. A hintón érkező polgármester megnyitója után elkezdődött az akadályhajtás első köre, mely a délelőtt fő programja volt. A póni fogatok nyitották a versenyt, őket követték a „nagyok”. Régen látott, nagyszámú közönség tapsolt a fogatoknak, a bemutatkozó fiataloknak és az 5 csikósnak, akik a hagyományok őrzésében fontos szerepet vállalva, mutattak ízelítőt a pusztai életből.

A délutáni program az akadályhajtás második fordulójával és a nyerő körrel folytatódott, ide mindkét csoportból az összesített eredmények alapján legjobb hat hajtó kerülhetett be.

Az eredményhirdetéskor az okleveleken és a serlegeken túl számos különdíj is gazdára talált, melyeket Babák Mihály, dr. Melis János, Tóth Ferenc, Zalai Béla és Kasik György nyújtott át a helyezetteknek. Nagyon jó hangulatú, igazi ünnepi verseny volt az idei, melyben nagy szerepe volt azoknak, akik felajánlásukkal támogatták az esemény lebonyolítását.

Végeredmények. Póni kettes fogatok: 1. Skorka Gábor (Kondoros), 2. ifj. Héjjas Gyula (Orosháza), 3. Dimák Sándor (Orosháza). Kettes fogatok: 1. Koncsek Ferenc (Orosháza), 2. Kovács Árpád (Csanádpalota), 3. Korolák Tamás (Orosháza).

Az esemény támogatói: Babák Mihály, dr. Melis János, Besenczy Zoltán, Rejtő József, Tóth Ferenc, Komép Városgazdálkodási Kft., Work-Metal Kft., Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet, Tesco, Young Hús Kft., Szarvasi Alfa, Závoda Ferenc, Fuji Fotó, Barex Kft., Szarvas Coop, Állatpatika, Festopan Pékség, Albiná Pékség, Ahoy Bt., Jelenker Bt., Rágyi és Társai Bt., Ingstúdió, Szarvasi Vas- Fémipari Zrt., Zahorecz György, Janecskó kötélgyártó, Szikoráné Makan Éva, Krnák Tünde, Gondáné Frankó Valéria, Csonki Sándor, Gurszki János, Dankó Ervin, Polgárőrség. Médiatámogatók: Rádió Szarvas, Newjság, Szarvas és Vidéke Hetilap, Körös TV.

Vélemény, hozzászólás?

120729vsz1

I. félidő, avagy 31 nap csoda

120729focics

A Szarvasi FC nyerte a testvérek csatáját