in

Szent Klára a gyógyfürdőben

120813furdo

120813furdo110 éves a szarvasi fürdőkultúra. Ennek örömére szombaton kis ünnepség keretében új, félhivatalos nevet kapott a gyógyfürdőnk. Hivatalosan továbbra is az üzemeltető, a Szarvasi Gyógy-Termál Kft. Szarvasi Gyógyfürdője lesz, de ahogy azt dr. Demeter László igazgató elmondta, sokkal jobban hangzik, ha úgy hívják meg a vendégeket, hogy szeretettel várjuk a Szent Klára Gyógyfürdőben, mint ha úgy, hogy szeretettel várjuk a Szarvasi Gyógy-Termál Kft. gyógyfürdőjében. Tagadhatatlan.

Polgármesterünk, Babák Mihály, és dr. Demeter László tavaly határozták el, hogy a nyolcéves gyermeket elkeresztelik. A hely és az időpont kínálta magát, ugyanis a fürdő vízellátását biztosító saját kút a Szent Klára római katolikus templom mögött van, a plébániatemplom avatásának 200. évfordulójára tartott szentmise pedig percekkel a névadó előtt fejeződött be.

A névadón dr. Albel Andor Dél-alföldi Termálklaszter elnöke mondott köszöntőt, majd a Bolzák egyik leszármazottja, Blanckenstein György plébános megáldotta az időközben leleplezett Szent Klárát ábrázoló táblát.

A fürdő gyógymedencéinek vízellátását saját, 570 m talpmélységű kút biztosítja. A 36,2 fokos termálvizet 2000-ben az Országos Tisztiorvosi Hivatal és az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság gyógyvízzé minősítette.

Vélemény, hozzászólás?

120812hosszuszas

A Köröst hosszában

120813katolikus

Áldott a toronysisak