in

Véget ért a második versszak

120830vers

120830versAmikor az esti órákban a hónuk alatt párnákkal sétáló embereket, párokat, csoportokat látunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a séta vége a Víziszínpadon lesz. Így volt ez tegnap este is, amikor véget ért a Vers a víz felett második nyári szezonja. A tavalyi tapasztalatok után sokan úgy gondoltuk, hogy az újdonság varázsa miatt a siker megismételhetetlen. Erre rácáfolt az idei nyár, amikor a közönség létszáma – reméljük, nem rugaszkodunk el a valóságtól mikor azt mondjuk, hogy – megduplázódott. Jó ötlet volt ez a Víziszínpad, szerencsés volt a tapasztalatokban és ötletekben gazdag üzemeltető felkérése. A két év alatt a szkeptikusok is átgondolhatták álláspontjukat, és láthatják, hogy a városnak új kitörési pontja lehet ez a színház.

Az évad utolsó verses estéjén Babák Mihály polgármester házigazdáskodott. Olyannyira komolyan vette a feladatot, hogy már az előadás előtt ott sürgött-forgott-kínált. Az esten Csomós Lajos Arany János nagykőrösi éveiről olvasott fel epizódokat, a nagykőrösi születésű Tege Antal pedig versekkel tette színesebbé azokat. A nézők többek között a Toldiból, a Walesi bárdokból, az V. László című műből, a Hamletből is hallhattak részleteket, de a Családi körrel, majdnem meg is ríkatta a hölgyeket.

A színházi szezon hivatalosan holnap zátul. Ma este 20.30-tól a debreceni Csokonai Színház Fodrásznő című előadásával várják a nézőket. A darab az elmúlt időszak szinte összes színházi díját besöpörte. Augusztus 31-én 20.30-tól a G.G. Tánc Eger közreműködésével, fantasztikus látvánnyal teli, új kísérleti formában kerül színre Liszt Ferenc: Les préludes és Balázs Béla – Bartók Béla: A fából faragott királyfi című táncjátéka.

Mindkét darabról csodákat mesélnek, ne hagyjuk ki!

Vélemény, hozzászólás?

120829dij

Állami elismerések szarvasiaknak

120831fordraszno

A naiv fodrásznő esete