in

A 200 milliós kérdés

120918samu

120918samuNem gondoltuk volna, hogy valaha odáig fajul a helyzet, hogy a Blikket fogjuk citálni, de Samu Tamás Gergő, a Jobbik szarvasi szervezetének elnöke hivatkozott a lapra azon a sajtótájékoztatón, amin arról a 200 millióról volt szó, amivel a Miniszterelnökség bértömege nőne 2013-ban, és amit polgármesterünk és egyben országgyűlési képviselőnk, Babák Mihály terjesztett be.

Aki nem ismeri az előzményeket: A Miniszterelnökség a költségvetés szerint 2012-ben 1,9 milliárdot fordíthat személyi juttatásokra. Ez jövőre 3 milliárdra emelkedne, pontosan 3,2-re a polgármesterünk által benyújtott módosító indítvánnyal együtt. Az indok: “a Miniszterelnökség szervezeti átalakításához kapcsolódó kiadások biztosítását szolgálja a 200 milliós pluszkiadás”.

Samu Tamás Gergő azt kérte Babák Mihály országgyűlési képviselőtől, hogy ha lehet, még ezen a héten nyújtson be egy képviselői indítványt ugyanilyen összegben valami olyasmire, amiből Békés megy húz majd hasznot. Azt Samu Tamás Gergő rábízná, hogy találja meg a forrását ennek a 200 milliónak is, mert úgy látja, vannak tartalékok a költségvetésben.

Az országos médiában már körbejárták e kérdést, pl. azt is kiderítették, hogy ki vette erre a kényelmetlen és igen hálátlan szerepre Babák Mihályt: a Kormány megkérte. Reméljük, polgármesterünk és országgyűlési képviselőnk volt annyira rutinos, hogy az egyik kezével adjon, másikat tartsa, mint ahogy azt egy másik klasszikus, Don Vito Corleone tette: Egy napon, ami talán el sem jön soha, majd én is kérek tőled valamit.

Vélemény, hozzászólás?

120917katona

Uniform

120919eorv

Szarvasi reménység az Olimpiára