in

Átvették a vezetést a tabellán

120923fcii

120923fciiKötegyán együttesét látta vendégül Szarvas második vonalas csapata, a Szarvasi FC II. A kellemes napos időben semmire sem lehetett panaszuk sem a játékosoknak, sem a nézőknek. Egyedül a játékvezetésre, ami meg kell állapítanunk, hogy veszélyes üzem, mert nagyon ritka az, mikor mindenki elégedett velük.

A vendégek altatással kezdtek. A pályán is és az oldalvonal mellett is, ahol a kötegyáni cserék inkább piknikklub benyomását igyekeztek kelteni bennünk. Alig voltunk túl a kezdeti tapogatózáson, mikor a vendégek egy szabálytalansága után a bíró kitapogatott a zsebében egy sárgát. Sajnos hamarosan Kugyela Balázs a nem irodalmi szóhasználatért megkapta a párját, mikor az egyik kötegyáni játékos nyújtott lábbal előre szállva igyekezett a labdáért, és így könyörgött a bírónak: baszdmegfújdle!

A kapuval először a 21 percben kezdtek el törődni a játékosok, mikor Stanley eresztett el a kapuralövésfélét. Az első komoly helyzetünk a 25. percben egy kapu elé ívelésből volt, de sajnos ez sem okozott változást az eredményben.

A lapokat egy könnyen elérhető helyre tette a spori, mert a 26. percben az egyik vendég be is gyűjtötte a zuhanyozásra jogosító második tiketet. És még csak a negyedénél jártunk a mérkőzésnek. A kötegyániakat úgy néz ki, hogy zavarta a tömeg a pályán, mert ahogy megritkultak, mintha feltámadtak volna. Szerencsére ez rövid ideig tartott, így a 32. percben Tóth Tamás megszerezte a mérkőzés első gólját. 1:0.

A vendégek olyan tízperces hullámokban értek el a kapunkig. A 37-ben érkeztek el Farkas Norbert kapujáig, de ő a helyén volt. Meg kell jegyezni, hogy Farkas mezőnyjátékos, de miután a csapat kapusa nem ért rá ezen a napon, Isten tudja milyen megfontolásból, az egyik legkisebb mezőnyjátékost állították be a helyére. Talán egyedül rá volt jó a kapusszerkó. Az, hogy mezőnyjátékos lenne, egyáltalán nem látszott meg a védésén, ahogy az a képeken látszik is. Hatalmasakat vetődött, szépeket védet, és igen fontos szerepe volt a végeredményben.

Két percre rá Tóth Tamás hagyott ki egy hatalmas helyzetet, amivel kicsit nyugodtabban mehettek volna pihenőre a szarvasiak. Ehelyett a 44-ben egy rossz labdaátvételét Kugyela Balázs apróbb szabálytalansággal próbálta helyrehozni, aminek okán a bíró ismét elkezdett tapogatózni, és sajnos meg is találta Kugyela második sárgáját. A csapatok 1:0 mellett 10-10 emberrel vonultak le pihenni.

A második félidő első felének a történetét nem szeretnénk pontatlan passzokról és rossz labdaátvételekről szóló beszámolóval kitölteni, ezért ugorjunk át 21 percet és örüljünk Tóth Tamás második góljának, amivel 2:0-ra módosult az eredmény. Egy percre rá a nézőkben meghűlt a vér, mikor a bíró a tizenhatos környékén szabadrúgást ítélt ellenünk, és ami messziről nem volt egyértelmű, hogy büntető, vagy csak szabadrúgás. Szerencsére a vendégek kihagyták, de sajnos 10 perc múlva nem volt ekkora szerencsénk. A kapujából kifutó Farkas kapus mellett az ellenfél játékosa elkotorta valahogy a labdát, amivel szépítettek a vendégek. 2:1.

A felcsillanó lehetőségtől, hogy egy pontot azért hazavihetnek, feljebb kapcsoltak a kötegyániak, ám szerencsére ez inkább zavart okozott a soraikban, mint szervezettséget. Sokszor egészen egyszerű helyzetben is inkább az oldalvonalon kívülre tolták a labdát, nem vállaltak kockázatot. A mérkőzés utolsó említésre érdemes eseménye az volt, hogy a bíró a második vendéget is tusolni küldte, így kilencen fejezték be a meccset.

A Megye III. B csoportjának 6. fordulója után a Szarvasi FC II 13 ponttal átvette a vezetést a tabellán a Kötegyáni SK-tól

Összeállítás: Farkas Norbert (kapus), Tóth Péter, Steigler Ádám, Kugyela Balázs, Altmann Roland, Darida Norbert (Varga Zsolt), Enabulele Stanley (Csík Dávid), Darida Péter, Tóth Tamás (Kopcsjak Viktor), Herkó Ákos, Markovics Zsolt

Jók: Herkó Ákos a mezőny legjobbja, Tóth Tamás, Steigler Ádám, Farkas Norbert, aki mezőnyjátékos létére védett

Paulik János “Macska” edző: Alacsony színvonalú játékvezetés mellett sokat tettünk a három pont megszerzéséért.

Vélemény, hozzászólás?

120923otproba

Elég korán kezdeni

120925hunyadi

Élvezetes meccsen nyert a Hunyadi