in

Katolikus szív

120924katolikus

120924katolikusMiután nem fütyülték ki, Seidl Ambrus, a Szent Klára római katolikus templom plébánosa vette a bátorságot a 11 részből álló lelki felkészüléssorozata után, és ha nem is havi, de kéthavi rendszerességgel újabb sorozatba kezdett az utolsó előadáson felkiáltással megalakított Katolikus Kör égisze alatt. Az első alkalom témája a szív volt, “hagy folyjon a vér!”, kommentálta humoros plébánosunk a témaválasztást. A Tessedik Sámuel Múzeum díszterme megtelt érdeklődőkkel. Ezt látva Seidl Ambrus örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan ellen tudtak állni a csábításnak, és nem maradtak kint ugrálóvárazni a múzeum kapuja előtt felállított hatalmas gumiarénában.

A témához szakembert hívott, dr. Hudák János belgyógyász, osztályvezető főorvost Orosházáról. Mindenkinek akkora a szíve, mint az ökle, mondta az előadó. Itt mindenki megnézte az öklét. Ez az a szerv, ami az élet felében dolgozik, a másik felében pihen. Egy 70 éves ember szíve 2575444000-szer húzódik össze és ugyanennyi alkalommal ernyed el, tudtuk meg dr. Hudák Jánostól, aki 1965 szeptemberében fordult be először a Szabadság és a Vajda Péter utcák sarkán, amikor másodikos korában a Vajda Péter Gimnázium a jelenlegi épületébe költözött. Ennek megfelelően több osztály- és későbbi évfolyamtársa is eljött az előadásra.

A Katolikus Kör következő adása 2012. november 24-én, szombaton, 10 órától lesz, amikor Hegedűs Endre és Katalin zongoraművészek lesznek Seidl Ambrus vendégei.

Vélemény, hozzászólás?

120925hunyadi

Élvezetes meccsen nyert a Hunyadi

120925vonzas

A vonzás hatalma