in

Truczka lábában maradt a győzelem

121015oregfiuk

121015oregfiukÖregfiúk, nem vén fiúk. Ezt bizonyították a Békésszentandrás és Szarvas öregfiúi vasárnap délutáni mérkőzésükön. Már a második percben mindkét kapusnak akadt dolga, olyannyira, hogy a szarvasinak, Bogdán Gábornak igazán oda kellett tennie magát, hogy Rusz Zoltán jobbról érkező pontos beadása után hárítsa Juhász Attila lövését. A szentandrásiaknak az elején a lecsettent lövések is kapura szálltak, az ajtó-ablak helyzeteket viszont kihagyták. A nyolcadik percben Juhász az ötösről állított földkörüli pályára egy labdát, amit Baumgartner még látott is esti ugrása során.

A 18. percben a spori büntetőt télt a hazaiak ellen. Truczka Tamás állt a labda mögé, de a wellnesstizenegyese Petrás Endre kapusnak nem okozott gondot. Talán a magas fű miatt volt ilyen erőtlen, de ez egy ötödikes lánynak sem okozott volna problémát, hacsak nem hunyja be a szemét ijedtében. Mint később kiderült, kellett volna ez a gól, mert a rendszeresen edző Szentandrás, nem Medgyesegyháza. Nagy igazság. Ráadásul a szentandrásiaknak a korábbi polgármester irányította a játékot, aki hátulról osztotta az instrukciókat. Volt is vita bőven a hazaiaknál.

Szerencsére egy perc múlva Truczka javított. 1:0. Az egyenlítés sem váratott magára sokáig. A 23. percben a hazafutó Szeli Lajos lábára pattant szerencsétlenül a labda, ami azzal a lendülettel el is gurult Borsó kapus mellett. 1:1.

Öt perc múlva, Truczka szépen lépett el a jobb oldalon és egy pontos passzal betette a labdát a gólvonalra, ahol Bencze Tamásnak csak be kellett pöckölnie. 2:1. A 38. percben Szeli megúszott egy kiállítást, így a csapatok teljes létszámban térhettek félidei pihenőjükre.

A második félidő elején Bencze Tamás a kispadon kezdett, ami meg is látszott a szarvasi támadásokon, hiányzott középről. Testvére, Bencze Sándor próbálta próbálni, de ezen a napon Sanyinak semmi sem sikerült. Hiába voltak jó kapuralövései, mindig elakadtak Petrás Endrében.

A másik oldalon sem voltak szerencsésebbek a fiúk. Ott Koppányi Gábor lövését hárította Borsó, akinek alig egy perc múlva egy szögletből középre adott labda után ismét kapaszkodnia kellett, hogy kitolja a léc alá tartó bombát. Megint egy perc múlva ismét centikkel ment csak fölé a hazaiak lövése. Aztán a 29. percben büntetőt ítéltek a szentandrási csapat javára. Pisont András állt a labda mögé, aki  nem finomkodott, beverte Bogdán kapus mellett, akinek talán jobb is, hogy nem találkozott András lövésével. 2:2.

A barátságos hangulatú mérkőzés normál játékidőben esett döntetlenje után a fiúk egy harmadik félidős hurka-kolbász partin igyekeztek nemhivatalosan dűlőre jutni egymással.

Békésszentandrási Öregfiúk – Szarvasi Öregfiúk 2:2 (2:1)

Békésszentandrás: Petrás Endre (kapus), Medveczki István, Hamza Zoltán, Szabó János, Domján László, Bobvos Imre, Rusz Róbert, Rusz Zoltán, Pisont András, Juhhász Attila, Koppányi Gábor, Szín Zsolt, Tasi László, Vígh József, Ádám András, Kovács László, Makai Tibor, Bencsik Imre

Szarvas: Bogdán Gábor (kapus), Palotai András, Velky Tamás, Keller Zsolt, Kóródi László, Truczka Tamás, Bencze Sándor, Bencze Tamás, Rozsán Csongor, Oravecz Tamás, Farkas Endre, Pusztai Norbert, Kugyela Zsolt, Szeli Lajos, Styecz György, Rohony Gábor

Góllövők: Pisont András (büntetőből), Szeli Lajos (öngól), Truczka Tamás, Bencze Tamás

Vélemény, hozzászólás?

121016cipo

Anyának lenni

polgaror121017

… és a siker folytatódott