in

A segítség

121020szulok

121020szulokA nehéz helyzetekben életmentő lehet egy jó szó, vagy hasznos tanács, biztatás. Mivel nekem is voltak / vannak tanácstalan pillanataim szülőként, ezért megszállottam vadásztam a hasznos és használható nevelési könyvekre. Az egyik legjobb, amit valaha olvastam egy magyar gyermekpszichológus tollából származik. Szerintem sokan olvasták vagy hallgatták őt, hallgattak rá. A nemrégiben elhunyt Ranschburg Jenő egyik legnagyobb sikerű könyvét szeretném a figyelmetekbe ajánlani. A címe egyszerűen és stílusosan Szülők könyve.

Olyan sok reményt fűzünk gyermekeinkhez, joggal, mégis sokszor nagyon nehéz velük. Ez a könyv tapasztalatok és tudományos eredmények tárháza. Abban nyújt segítséget, hogy mindaz a sok remény valóra is váljon. Ahogy a szerző szépen összefoglalja: ”E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből – „mely feltűnt a családban…” – egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék.”

Ajánlom minden férfinak és nőnek, azoknak, akik még a gyermekvállalás előtt állnak, vagy már éppen benne vannak, és persze a nagyszülőknek, akiknek már önfeledt és boldog belefeledkezés az unokákkal való foglalatosság.

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

121020matyi

Lúdas Matyi az óvodában

122020gyakorlo_1

Hangulatok az égig érő csoportszobából