in

Megújult a Dankó-iskola

121029danko

121029dankoÚj közösségi térrel gazdagodott városunk. A megújult Dankó-iskolában (Jókai-Bethlen sarok) a jövőben a 0-29 éves korosztály hátrányos helyzetű tagjainak kívánnak segítséget, képzést, “otthont” nyújtani felsorolhatatlanul sok szolgáltatást kínálva számukra.

Giricz Katalin elmondta, hogy a 2009 decemberében adták be a pályázatot. Az 56 millió körüli költségvetéshez 90%-os támogatást biztosított a magyar állam az Új Széchenyi terv keretében. A városnak ez kb. 5 milliójába került, pontosabban került volna, de a felmerült többletköltségekkel együtt végül 15-be került. A plusz 10 millió nem múlt el nyomtalanul. Minden ki lett cserélve, minden fel lett újítva. Az eredeti épület alapterülete megduplázódott. Az 1200 nm körüli telken így egy 430 négyzetméteres épület készült el, ami 48 százalékos beépítettséget jelent. A kivitelező KOMÉP nagyon igényes munkát adott ki a kezei közül.

Babák Mihály polgármester szerint kicsit túlálmodták magukat a projektet megfogalmazó hölgyek. Egy dolog, hogy meg kell építeni, mondta, az csak egyszeri költség, de ezt utána fent is kell tartani. Nem a tervező, nem a kivitelező hibázott, hanem a projekt megfogalmazói. Arra kérte a jövőben munkatársait, hogy tervezésnél két lábbal álljanak a földön, ne lebegjenek és fenntartható dolgokat álmodjanak!

Vélemény, hozzászólás?

121029foci

Semmihez sem volt szerencsénk

121030egyedul

Egyedül