in

Játék a Teátrumban

121108jatek

121108jatekAz őszi szünet sem telt eseménytelenül a gyermekek számára, ha ellátogattak október 29-én, vasárnap a Cervinus Teatrumba (vagy aki korábbi nevén ismeri: Vajda Péter Művelődési Központba).

Családi társasjáték délelőttre várták a játékoskedvű csemetéket és szüleiket a szervezők, ahol a legújabb társasjátékok kerültek asztalokra, bátran lehetett próbálkozni…

Mindenki, akin a gyermeki lélek úrrá lett ezen a napon, játszhatott, sőt egy fergeteges humorú filmet is megnézhetett a moziban, csak úgy pihenésképpen Madagaszkárról.

A vasárnapi lazulást követően hétfőtől szerdáig Szünidős játéknapok keretein belül folytatódott az önfeledt játék. Újabb társasok kerültek az asztalokra, melyek kipróbálásában játékmesterek segédkeztek. Általában az első lépés megtétele a nehéz. Ciki, ha felnőttként szeretek játszani? Óh, nem! Erről több szülő, nagyszülő, keresztszülő és majdnem felnőtt kamasz is tanúbizonyságot tett.

No de legfőképp a gyerekeket nem kellett félteni! Aki akart 3 napig legózott minden délután. Aki bátor volt és jártas a LEGO építésben, nevezhetett a versenybe, mely során időre kellett megépíteni az egységcsomagban található modellt. A versenyben egyéni, páros, szülő-gyermek, nagyszülő-unoka, barát-haver, barát-barátnő és más kategóriákban lehetett indulni és megmérettetni. Mondhatom: sikerrel! A társasjátékokban bárki futtathatott csigákat, döngölhetett polipot, nyomozhatott, memóriázhatott, rönköket pakolhatott, győzött, vagy vesztett, de játszott.

A délutánok során kézműves játszóház várta játékban elhullott veszteseket, akik a halloween jegyében nyírtak-vágtak-ragasztottak és faragtak tököt, szellemeket. Aki kedvet érzett magában nevezhetett pingpong versenybe egyéni és páros kategóriákban, így mindhárom nap délután két korcsoport mérte össze tudását a bajnokságon, ahol a jutalom természetesen az első, második és harmadik helyezetteknek az érem volt. No meg persze a szurkolók elismerése.

A délutánokat a programsorban filmvetítés zárta. A moziba a Tüskevár mai változata csalogatta a szülőket csemetéikkel, akik reményeink szerint nem csalódtak a nagy klasszikus után: Matula bácsit e friss verzióban Kovács Lajos alakította.

A program jól sikerült. Örömmel nyugtáztuk együttműködő partnereinkkel a Talizmán játékbolttal és a Nagycsaládosak Szarvasi Egyesületével, hogy játszani még mindenki szeret, külön öröm, ha ezt közösségben, sokaságban, társas formában, akár a Teátrum falai között teszi. Köszönjük a résztvevők érdeklődését és pozitív visszajelzéseit, de szívesen vesszük az új ötleteket is, mert szünidő és játék jövőre is lesz!

A LEGO építőverseny eredményes résztvevőinek külön gratulálunk!

Stephan Bálint és anyukája

Kiss Ákos és anyukája

Fábri Milán és anyukája

Fábri Szabolcs

Kugyela Ádám

Bagi Csanád Szabolcs

Makai Gergő

Bánfi Netti

Kugelberg Benjamin – Litauszki György

Bánfi Péter – Bak Zsolt

Kugyela Ádám – Molnár Levente

Kugelberg Anniki – Ahlgren Christina

Haluska Mirabel – Aszódi Enikő

Laurinyec Levente és anyukája

Haluska Lóránt és apukája

Bartolák Levente

Bohus Ákos

Bacsa Zalán Viktor

Molnár Bence

Vélemény, hozzászólás?

121107potyok

Válaszd ki a kedvenced, úgysem viheted haza!

121108angyal

Szülői szívdobbanás