in

Hársligeti csemeték a múzeumban

121111harsliget

121111harsligetMárton nap apropóján a Hársiget Óvoda  ellátogatott a Tessedik Sámuel Múzeumba.

A gyerekek a csabacsűdi és az örménykúti  óvodában egész héten  libás dalokat, mondókákat,  játkékokat játszottak, mesét dramatizáltak, és  sok szép vizuális alkotással díszítették a csoportszobákat. Az indulás előtti napon  a libás linzert is megsütötték a középső csoportosok.  Reggel nagy izgalommal várták a gyerekek a buszt, és  tervezgették, hogy ki, ki mellett fog majd ülni . Megérkezve a múzeumba, Rolika apukája  fogadott bennüket.  Az első élmény a hatalmas lépcső megmászása volt, mintha az égigérő paszulyon jutottunk volna fel egy MÁSIK  világba, melynek rejtekeibe a múzeumpedagógusok vezették  be a gyerekeket.

Az emeleti termekben készítettek brdovce-t , csigatésztát, ludas magképet, lámpást.  Játszottak a nagy társasjátékkal, és a dióágyúval.

A kisteremben megismerkedhettek az anyagi, tárgyi  kultúrával , a textilművesség, népi ruházat, földművesség állattenyésztés ősi eszközeivel.

A libás linzer elfogyasztása után Lilike apukájának:  Szenczi Jánosnak az emlékkiállítását is megnézték a gyerekek a földszinti teremben.

Nevelőmunkánkban a hagyományőrzés keimelt helyet foglal el. Fontosnak tatjuk, hogy őrizzük népi kultúránk értékeit, és már óvodáskorban alakítsuk aki a gyermekekben a nemzeti identitásttudatot, megláttassuk a lakóhelyünk néphagyományait, népszokásait. Erre a mai napon nagyszerű lehetőségünk nyílt a múzeumban.

Köszönjük azoknak,  akik ebben segítettek minket!

K.A.

Vélemény, hozzászólás?

121110truczka

3 gólpassz, 1 gól, 4:1

121112foci

26 perc alatt hat gól