in

26 perc alatt hat gól

121112foci

121112fociCsodálatos késő őszi időben a szomszéd Gyoma együttesét fogadta a Szarvasi FC a megyei I. osztály vasárnapi fordulóján.

Az ifjúsági mérkőzésen Styecz Milán, Diós Kristóf és Demjén Dávid góljával 3:0 arányban legyőzte a vendégeket.

A felnőttek mérkőzése jól kezdődött. A 9. percben Medvegy György szenzációs mozdulattal vette át a kicsit mögé érkező labdát és lőtte be a hazaiak első gólját. Jól kezdődött. A Nap is erőtlenül kinézett a felhők közül, ám derűre ború jött. Két percre rá Kiri Mihály egy labdát erőtlenül a mezőnybe tolt ki, ami egy vendég elé került és amiből gól is lett. 1:1. Sajnos öt perc múlva szinte pontosan megismétlődött az előbbi jelenet. Kiri ismét a mezőnybe tolta ki a labdát, ami egy gyomai játékos elé érkezett, amiből átvették a vezetést. 1:2.

Szerencsére a mieink ne adták fel a harcot. A 19. percben Fóka, aki egyébként sem ismer elveszett labdát, a bizonytalankodó kapus elől elkotorta a lasztit, de sajnos ezt a szép akciót nem jutalmazta gól.

A 22. percben Rizsával szabálytalankodtak az ötös sarkán a védők. A spori megvárta, hogy mi lesz az akcióból, és mikor a labda kifelé indult el, határozottan beintette a büntetőt, amiből Klimaj büntetett. 2:2.

Három perc múlva Csellár Sándor szögletéből ismét Klimaj talált a hálóba. 3:2.

Egy perc múlva ismét Klimaj érkezett a jobb szélen a labdával, amit betett középre Kiszel Zoltán elé, ő meg a hálóba. Ekkor még nem tudtuk, hogy a fordulatos első félidő 26. percben Fóka ezzel a góljával beállította a végeredményt.

Rögtön a második játékrész elején a gyomai kapus és a védője zavarták egymást, aminek az lett az eredménye, hogy az ott asszisztáló csapatkapitány elé került a labda, amiből Klimaj lőtt egy olyan kapufát, hogy sem ő, sem a nézők nem hittek a szemüknek. A 61. percben Rétes Pál edző Furár Róbert helyére felküldte Nagy Rolandot, aki viszonylag gyorsan bemutatkozott egy kapáslövéssel a vendégeknek, de sajnos nem ment kapura, viszont a közönségtől hatalmas tapsot kapott. A szurkolókban feltámadt a remény, hogy a második félidőben is jön egy gólzáporos rész, de sajnos nem így történt.

Az utolsó húsz percben a vendégek kapuja elé szűkült a pálya. Klimaj fejese szállt fölé, majd a Medvegy helyére a 76. percben beállt Lós István zörgette meg a hálót a jobb felső sarokban. Sajnos kívülről.

A végjátékban a spori megelégelte az gyomaiak játékos-szóvivőjének állandó kommentjeit, és mielőtt az kihűlhetett volna a száján át, egy piros lappal biztosította számára a meleg vizet a tusoláshoz.

Szarvas FC – Gyoma FC 4:2 (4:2)

Szarvas: Kiri Mihály, Filyó Tamás, Klimaj Zoltán, Furár Róbert, Csellár Sándor, Kiszel Zoltán, Benczúr Norbert, Medvegy György, Pákozdi Ferenc, László Viktor, Murvai Dávid

Cserék: Herkó Ákos, Steigler Ádám, Nagy Roland, Lós István, Enebulele Stanley

Góllövők: Medvegy György, Klimaj Zoltán (2), Kiszel Zoltán

Rétes Pál edző: Bár a győzelmünk nem forgott veszélyben, álmos, lagymatag játékunkra nincs mentség.

Vélemény, hozzászólás?

121111harsliget

Hársligeti csemeték a múzeumban

121112kezi

Serdülő kéziseink sikerei