in

Pályaválasztási vásárra vittük intézményünk képzéseit

121115szekely

121115szekely„Legyen általad több a világ” – ezzel a mottóval szervezett pályaválasztási vásárt a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja november 8-9-én Békéscsabán a város Sportcsarnokban. A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a válaszút előtt álló fiataloknak és a pályakorrekcióra kényszerülő felnőtteknek. A két napos programon a 29 középfokú oktatási intézmény között ott volt iskolánk is, a szarvasi Székely Mihály Intézmény.

Szakközépiskolai, szakiskolai képzéseinket, kollégiumi és az intézmény diákéletét filmen, prezentáción, kész tanulói munkákkal, szórólapokkal, pályaválasztási kiadvánnyal, szakmákhoz kapcsolódó interaktív játékkal, színpadi szerepléssel és ráadásként egy fergeteges harmonika örömzenéléssel mutattuk be.

A komplex szakmai érettségit adó szakközépiskolai képzésben nyolc ágazatot hirdettünk, a szakiskolai képzésben szintén nyolc OKJ szakképesítés megszerzésére adtunk kínálatunkban lehetőséget. A 2013/2014-es tanévtől változik a szakképzés. Erre is felhívtuk a figyelmet, arra pedig különösen, hogy egyre biztosabb ebben a bizonytalan világban különböző szintű szakképzettségre, szakmá(k)ra építeni fokról fokra a jövőt.

Intézményünk bemutatkozását folyamatos érdeklődéssel vették körül a végzős általános iskolások, de szép számban megfordultak a standunkon végzős középiskolások is, akik az érettségi utáni szakképzésről kerestek információkat.

A szakmákat a hozzájuk kapcsolódó képességek felől megközelítő interaktív játékokra két tanulónk, Kovács Zsanett és Kovács István 1/13.E osztályos pedagógiai asszisztens diákok invitálták a látogatókat. Valamennyi feladványnak nagy sikere volt, ráadásként az is kiderült, mit tanul, mire készül egy pedagógiai asszisztens diák.

A pályaválasztási vásáron megjelenő intézmények egy része diákprodukciókkal is népszerűsítette az iskoláját. A Székely Mihály Intézményt Balczó Balázs 9.E oktatás, Frankó Tamás 10. C informatika szakmacsoportos, Poljovka Domicián 1/13.E kereskedő tanulók képviselték. Harmonika műsoruk egyediségére sokan felfigyeltek. Ráadásul a trió egy sarkadi diákkal kiegészülve a standunknál olyan hangulatot teremtett örömzenélésükkel, amely nagyobb sikert aratott bármely színpadi produkciónál. Iváncsó József harmonika tanáruk méltán lehet büszke tanítványaira.

Ez a pályaválasztási vásár az iskolánk bemutatkozása által több lett, de a Székely Mihály Intézmény az általa oktatott és nevelt diákok helytállásával kíván több lenni. Ezért az eredményért pedig minőségi munkával, korszerű feltételek megteremtésével mindent igyekszünk megtenni. Várjuk mindazok leendő diákjainkat, akik a Székely Mihály Intézményt választják.

Bakulya Anna
gyakorlati oktatásvezető

Vélemény, hozzászólás?

121115luthers

Lélekemelő lélekzsoltárok…

121116suttyomba

Suttyomba játszott a Múzeumban