in

A Tessedik Táncegyüttes ismét kiválóra minősült

121120tessedik

121120tessedikIgazán impozáns körülmények között került sor 2012. november 18-án arra az országos minősítő fesztiválra, amin Tessedik Táncegyüttes is -sokadik alkalommal- megmérette magát. A Budai Vigadó épületében, amit ma a  Hagyományok házának is neveznek, rendezték meg a Martin György Néptáncszövetség által szervezett, a közönség számára is nyitott nagyszabású eseményt, ahol a szarvasi színekben induló táncegyüttes a Csíksomlyói búcsúba érkező székely és csángó népcsoportok táncaira, viseleteire, egyházi énekeire alapozva állított elő 25 perces műsorát. A nézőtéren komoly verseny folyt az ülőhelyekért, olyannyira, hogy a kezdésre alig maradt egy-két szabad fotel.

A résztvevők négy fokozatban, részt vett, minősült, jól minősült, kiválóan minősült címet szerezhetnek. A maximális pontszám 150 pont volt, amiből a tessedikesek 137,5 pontot kaptak, és amivel hatodszor is elnyerték a kiválóan minősült címet. Hogy hova tette a zsűri a szemét, mikor csak 137,5-et adott a produkcióra, nem tudni.

A Tessedik Táncegyüttes bemutatójáról a szarvasi közönség sem marad le. Megtekinthetik azt a 2013. január 20-án, a Magyar Kultúra Napja tiszteletére tervezett gálaműsorban, amin a Szarvasi Kamarazenekar, valamint a Cervinus Teátrum színművészeinek közreműködésével adja elő az együttes a vasárnap bemutatott műsorát.

Vélemény, hozzászólás?

121120benka

Adománygyűjtés a Benkában

Közvilágítással kapcsolatos hibák bejelentése